Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Shell: Mειώθηκαν οι όγκοι υγροποίησης LNG το τέταρτο τρίμηνο

Shell: Mειώθηκαν οι όγκοι υγροποίησης LNG το τέταρτο τρίμηνο
Προχωρεί σε επαναγορά μετοχών 7 δισ. δολαρίων
Η Royal Dutch Shell ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 7 δισ. δολαρίων, αφού εκποιήσει την αμερικανική επιχείρηση σχιστόλιθου, καθώς η παραγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) επλήγη από μη προγραμματισμένες διακοπές.

Οι πωλήσεις καυσίμων επλήγησαν επίσης από την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας λόγω της εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον, ανέφερε η Shell την Παρασκευή σε μια ενημέρωση ενόψει των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της στις 3 Φεβρουαρίου σύμφωνα με το Reuters.
Η Shell, ο μεγαλύτερος έμπορος υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στον κόσμο, δήλωσε ότι οι όγκοι παραγωγής και υγροποίησης επηρεάστηκαν το τέταρτο τρίμηνο από μη προγραμματισμένες συντηρήσεις, κυρίως στην Αυστραλία, όπου το γιγαντιαίο πλωτό πλοίο Prelude LNG επλήγη από διακοπή ρεύματος.

Οι όγκοι υγροποίησης του LNG αναμένεται να κυμανθούν μεταξύ 7,7 και 8,3 εκατ. τόνων, πολύ κάτω από τα υψηλά των 9,2 εκατ. τόνων το τέταρτο τρίμηνο του 2019, δήλωσε η Shell.
Ωστόσο, τα αποτελέσματα της Shell στο εμπόριο LNG το τέταρτο τρίμηνο του 2021 θα είναι "σημαντικά υψηλότερα" σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με την εταιρεία.

Τιμές ενέργειας

Οι τιμές του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας σε όλο τον κόσμο έχουν εκτοξευθεί από τα μέσα του περασμένου έτους λόγω των περιορισμένων αποθεμάτων φυσικού αερίου και της υψηλότερης ζήτησης, καθώς οι οικονομίες ανακάμπτουν από την πανδημία COVID-19.
Οι ευρωπαϊκές τιμές αναφοράς του φυσικού αερίου και οι ασιατικές τιμές του LNG έφτασαν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα το τέταρτο τρίμηνο.

Η Shell θα μεταφέρει αργότερα αυτό το μήνα τα κεντρικά της γραφεία από τη Χάγη στο Λονδίνο, μια εξέλιξη στην οποία αποφάνθηκαν θετικά και οι μέτοχοι της εταιρείας, θα καταργήσει τη διπλή μετοχική της δομή και θα αλλάξει το όνομά της σε Shell Plc, στο πλαίσιο ενός σχεδίου απλοποίησης της δομής της και μετατόπισης της φορολογικής της κατοικίας από την Ολλανδία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης