Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: 175 μονάδες έχασε ο Dow, πτώση 1,4% για τον S&P και 2,5% για τον Nasdaq

Wall Street: 175 μονάδες έχασε ο Dow, πτώση 1,4% για τον  S&P και 2,5% για τον Nasdaq

Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,6% στις 480,27 μονάδες

Με απώλειες έκλεισε η Wall Street την Πέμπτη καθώς η ανάκαμψη των μετοχών τεχνολογίας εξασθένησε.

Ο Dow Jones υποχώρησε 175 μονάδες ή 0,48% στις 36,114 μονάδες μετά την άνοδο άνω των 200 μονάδων νωρίτερα σήμερα.
Ο S&P 500 υποχώρησε 1,42% στις 4,659 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,6% στις 480,27 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 2,51% στις 14,806 μονάδες.

Η αδυναμία των Big Tech, συμπεριλαμβανομένων των Amazon και Microsoft, επιβάρυνε τον Nasdaq. Η Snap υποχώρησε περίπου 8%, ενώ η Virgin Galactic έχασε σχεδόν 18%.
Η Tesla υποχώρησε περισσότερο από 5%. Η πτώση στην τεχνολογία τερμάτισε το τριήμερο ράλι του Nasdaq.
Οι μετοχές της τεχνολογίας ήταν ασταθείς στο ξεκίνημα το 2022, καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ διαμήνυσε ότι θα καταπολεμήσει επιθετικά τον πληθωρισμό φέτος, συμπεριλαμβανομένων των αυξήσεων των επιτοκίων και πιθανώς της μείωσης του ισολογισμού της.
«Όταν η Fed δεν είναι φίλος σου, πουλάς ράλι», είπε ο Peter Boockvar του Bleakley Advisory Group.
Ο Boockvar σημείωσε ότι αρκετές μεγάλες τεχνολογικές μετοχές σημείωσαν πτώση την ίδια περίπου ώρα στις μεσημεριανές συναλλαγές. "Κάποιος είπε "βγάλτε με από την τεχνολογία", πρόσθεσε.

Η αγορά υποστηρίχθηκε από ορισμένα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα. Η Delta Air Lines σημείωσε άνοδο στα κέρδη και τα έσοδα και επιβεβαίωσε την πρόβλεψη για ολόκληρο το έτος, ανεβάζοντας τις μετοχές της πάνω από 2%.
Η εταιρεία κατασκευής κατοικιών KB Home σημείωσε ράλι με άνοδο πάνω από 16% αφού ανακοίνωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη. Η Boeing σημείωσε άνοδο 3,1% μετά από μια αναφορά του Bloomberg News ότι το 737 Max της εταιρείας θα μπορούσε να συνεχίσει τις πτήσεις στην Κίνα το συντομότερο αυτό το μήνα.
Οι μετοχές των περιφερειακών και μεσαίων τραπεζών σημείωσαν καλύτερες επιδόσεις, με την PNC Financial να κερδίζει πάνω από 1%.

Την Πέμπτη νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό έδειξαν μεγάλη άνοδο των τιμών, αλλά δεν ήταν τόσο άσχημα όσο φοβόντουσαν ορισμένοι οικονομολόγοι. Ο δείκτης τιμών παραγωγού Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο 0,2% σε μηνιαία βάση. Αυτό ήταν κάτω από το 0,4% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones.
Ωστόσο, αυξήθηκε κατά 9,7% σε ετήσια βάση, το υψηλότερο επίπεδο από το 2010. Αυτή η έκθεση ακολουθεί τον δείκτη τιμών καταναλωτή της Τετάρτης, ένα βασικό μέτρο πληθωρισμού, ο οποίος αυξήθηκε κατά 7% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας του υπουργείου. Αυτή ήταν η υψηλότερη ετήσια άνοδος από το 1982, αλλά η έκθεση ήταν σε μεγάλο βαθμό σύμφωνη με τις προσδοκίες.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης