Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πηλείδου για EastMed: Εάν δεν είναι τεχνοοικονομικά εφικτός,να μη συντηρείται πολιτικά

Πηλείδου για EastMed: Εάν δεν είναι τεχνοοικονομικά εφικτός,να μη συντηρείται πολιτικά
Στον σημαντικό ρόλο που παίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την χρηματοδότηση του έργου, επισήμανε η υπουργός μεταξύ άλλων

Τις αναφορές περί αναδίπλωσης των ΗΠΑ στο ζήτημα του αγωγού EastMed σχολίασε στο «Μεσημέρι και Κάτι» χθες (13/1) η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Νατάσα Πηλείδου.

Αρχικά, ανέφερε ότι «οι ΗΠΑ δεν ήταν ποτέ εμπλεκόμενο μέρος στον EastMed, οπότε ο όρος «υπαναχώρηση» ίσως δεν αρμόζει. Σίγουρα όμως πρόκειται για ένα περίπλοκο έργο, δύσκολο οικονομικά και τεχνικά αλλά η πολιτική στήριξη από την Κύπρο, την Ελλάδα και το Ισραήλ συνεχίζει να υφίσταται, όπως φαίνεται από τις τελευταίες διαβεβαιώσεις της Τριμερούς που έγινε τον Δεκέμβριο».

Συνέχισε εξηγώντας ότι «πολύ μεγάλο ρόλο παίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αφού χωρίς τη χρηματοδότηση το έργο, όντας δύσκολο οικονομικά, είναι ανέφικτο. Μέχρι σήμερα το έργο έχει λάβει χρηματοδότηση 36,5 εκατομμύρια. Πρόσθεσε ότι η πράσινη ανάπτυξη και η μετάβαση στην πράσινη οικονομία είναι κάτι σημαντικό, όμως σίγουρα και το έργο του  EastMed προσπαθεί μέσα από διάφορες καινούργιες προσεγγίσεις να γίνει πιο πράσινο. Έχουν δοθεί διαβεβαιώσεις στην Κομισιόν ότι η μεταφορά υδρογόνου μέσα από τον αγωγό θα καταστεί δυνατή με τις επόμενες μελέτες, φυσικά το κατά πόσον αυτό θα είναι οικονομικά εφικτό και θα οδηγήσει στην υλοποίηση του έργου, αυτό είναι διαφορετικό θέμα.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης