Τελευταία Νέα
Ενέργεια

MarketBeat: Αυτές είναι οι 7 κορυφαίες εταιρίες καθαρής ενέργειας των ΗΠΑ

MarketBeat: Αυτές είναι οι 7 κορυφαίες εταιρίες καθαρής ενέργειας των ΗΠΑ
Οι προτάσεις των αναλυτών σύμφωνα με το Marketbeat για τις επενδυτικές επιλογές σε μετοχές εταιριών καθαρής ενέργειας στις ΗΠΑ

Η κλιματική αλλαγή παραμένει ένα σημαντικό πολιτικό ζήτημα αλλά οι επενδυτές πρέπει να το παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή. Και αυτό δεν ισχύει μόνο για την περιβαλλοντική, κοινωνική διακυβέρνηση (ESG). Κάθε επενδυτής που θέλει να επωφεληθεί από τα 3,5 τρις. δολ. για τις υποδομές πρέπει να δώσει προσοχή στην τρέχουσα συζήτηση για την κλιματική αλλαγή καθώς είναι μια καλή στιγμή για επενδύσεις στον τομέα της καθαρής ενέργειας σύμφωνα με το MarketBeat.
Οι επιλογές περιλαμβάνουν μετοχές ηλιακής και αιολικής ενέργειας. Περιλαμβάνει όμως και άλλους συναφείς τομείς όπως η φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων και άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως το ανανεώσιμο φυσικό αέριο (RNG).
Σύμφωνα με το MarketBeat 7 μετοχές καθαρής ενέργειας δείχνουν «ισχυρή αγορά» καθώς η κυβέρνηση Μπάιντεν προσπαθεί να εγκρίνει το νομοσχέδιο για τις υποδομές. Για χρόνια, οι πρωτοβουλίες για την κλιματική αλλαγή έχουν βαλτώσει καθώς η τεχνολογία δεν ήταν έτοιμη να ανταποκριθεί. Τώρα όμως τα πράγματα άλλαξαν και αυτό καθιστά τον τομέα πρωταγωνιστή κάτι το οποίο οι επενδυτές δεν έχουν την πολυτέλεια να αγνοήσουν.

1.CLEAN ENERGY FUELS CORPORATION (NASDAQ:CLNE)

Πολλοί επενδυτές μπορεί να έχουν παρατηρήσει ότι πολλές από τις εταιρείες ηλεκτρικών οχημάτων (EV) που εισήχθησαν στο χρηματιστήριο το 2020 εστιάζουν στον τομέα των εμπορικών μεταφορών. Αυτό συμβαίνει επειδή πολλές εταιρείες έχουν δεσμευτεί να τροφοδοτήσουν τους στόλους τους με καθαρό καύσιμο χαμηλών εκπομπών άνθρακα.
Η Clean Energy Fuels είναι ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους καθαρών καυσίμων σε αυτήν την αναπτυσσόμενη αγορά. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη και παράδοση ανανεώσιμου φυσικού αερίου (RNG).
Το RNG μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με φυσικό αέριο για να δημιουργήσει μια καθαρή, οικονομικά αποδοτική εναλλακτική λύση για το καύσιμο ντίζελ.
Και ένας από τους πιο ενδιαφέροντες λόγους για την επιλογή της CLNE είναι ότι εκτός από την παράδοση των καυσίμων, λειτουργούν ένα αυξανόμενο δίκτυο πρατηρίων ανεφοδιασμού σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά. Η μετοχή της CLNE τράβηξε για πρώτη φορά την προσοχή των μικροεπενδυτών μετά τις εκλογές του 2020. Εκτινάχθηκε στα ύψη με άνοδο 614% και τιμή κλεισίματος 17,29 $ στις 12 Φεβρουαρίου 2021. Από τότε η μετοχή έχει υποχωρήσει πάνω από 50%, αλλά οι αναλυτές εξακολουθούν να προτείνουν ότι η μετοχή έχει ανοδική πορεία 12 μηνών άνω του 80%. Τιμή 6,08 δολ στόχος του consesus τα 15,40 δολ, απόδοση 153,3%.

2.NEXTERA ENERGY (NYSE:NEE)

Καθώς η οικονομία αρχίζει να ανοίγει ξανά, γίνεται σαφές ότι τα παραδοσιακά ορυκτά καύσιμα δεν θα εξαφανιστούν σύντομα. Στην πραγματικότητα, η αύξηση των αποθεμάτων πετρελαίου είναι απόδειξη ότι θα χρειαστεί μια άλλη προσέγγιση.
Η NextEra είναι πρώτα και κύρια μια παραδοσιακή εταιρεία κοινής ωφέλειας. Διαθέτει σταθμούς παραγωγής ενέργειας που τροφοδοτούνται από φυσικό αέριο, πυρηνική ενέργεια και πετρέλαιο. Και όταν πρόκειται για εταιρείες κοινής ωφέλειας, η τοποθεσία έχει σημασία.
Στην περίπτωση της NextEra, τροφοδοτεί με ρεύμα το 50% των σπιτιών στη Φλόριντα. Αυτός είναι ένας λόγος που είναι η μεγαλύτερη ηλεκτρική εταιρεία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, η NextEra διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο από ανεμογεννήτριες και ηλιακούς συλλέκτες που την καθιστούν τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον κόσμο. Τα τελευταία πέντε χρόνια, η μετοχή της NEE σημείωσε εντυπωσιακή άνοδο 161%. O στόχος του consesus είναι τα 90 δολάρια από 83,20 που είναι σήμερα.

3.SUNRUN (NASDAQ:RUN)

Η ηλιακή ενέργεια υπήρξε ένας από τους πιο καυτούς κλάδους στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Και οι επενδυτές που θέλουν να επενδύσουν σε μια εταιρεία ηλιακής ενέργειας στρέφουν την προσοχή τους στη Sunrun (NASDAQ: RUN).
Τον Ιούνιο, η Morgan Stanley αποκάλεσε την Sunrun «την πιο συναρπαστική μετοχή καθαρής ενέργειας». Εκείνη την εποχή, αύξησε την τιμή - στόχο από 86 $ σε 91 $. Και παρόλο που η εταιρεία είχε απογοητευτικά αποτελέσματα τον Αύγουστο, μόνο ένας αναλυτής έχει δώσει χαμηλότερο στόχο τιμής μέχρι στιγμής. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Sunrun βρίσκεται στη μέση της μάχης για τις υποδομές που τώρα φαίνεται να έχει κάνει σημαντικά βήματα. Η εταιρεία φαίνεται να επωφελείται από τις κρατικές επιδοτήσεις για εγκαταστάσεις ηλιακών πάνελ. Επιπλέον, δραστηριοποιείται στον αυξανόμενο τομέα φόρτισης EV. Η Sunrun είναι πλέον ο προτιμώμενος εγκαταστάτης για το φορτηγό F-150 EV της Ford Motor Company. Τιμή τρέχουσα 31,81 στόχος consesus τα 77 δολ.

4.CANADIAN SOLAR (NASDAQ:CSIQ)

Οι επενδυτές μπορούν να στρέψουν την προσοχή τους βόρεια των συνόρων των ΗΠΑ και να εξετάσουν το ενδεχόμενο μιας επένδυσης στην Canadian Solar. Όπως το Sunrun, η Canadian Solar είναι εστιασμένη στον ηλιακό τομέα και έχει τραβήξει την προσοχή αυτών που επενδύουν σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Η εταιρεία είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ηλιακών ειδών στον κόσμο. Παρέχει όμως και προηγμένες λύσεις αποθήκευσης ενέργειας. Έχει συνεργαστεί με τη Habitat Energy για να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες βελτιστοποίησης και μπαταριών.
Η Canadian Solar δημοσίευσε τα αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου στις 12 Αυγούστου 2021 και ικανοποιήσε τους επενδυτές. Όχι μόνο αυξήθηκαν τα έσοδα στο 1,43 δις αλλά η άνοδος κατά 105% σε ετήσια βάση κινήθηκε στο εύρος των 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που προέβλεπαν οι αναλυτές.
Οι αναλυτές προβλέπουν για την μετοχή της CSIQ τιμή – στόχο 12 μηνών στα 43,50 $, που θα είναι απόδοση 54% από το τρέχον επίπεδο της μετοχής.

5.DAQO NEW ENERGY (NYSE:DQ)

Η κινεζική εταιρεία κατασκευάζει το μονοκρυσταλλικό πυρίτιο και πολυπυρίτιο που χρησιμοποιείται στην παραγωγή ηλιακών πάνελ. Όπως πολλές από τις μετοχές αυτής της λίστας, η μετοχή της Daqo υποχωρεί. Όντας κινεζική εταιρεία, μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτήν την πτώση. Σίγουρα όμως, η καθυστέρηση του προγράμματος υποδομών βαραίνει όλες τις ηλιακές μετοχές. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών είναι ανοδικές για τις μετοχές της DQ. Η πλειοψηφία εκτιμά ότι η μετοχή θα αναρριχηθεί στα $88,92 και αυτό αντιπροσωπεύει κέρδος άνω του 50% από την τρέχουσα τιμή. Η εταιρεία αναμένεται να δημοσιεύσει κέρδη 3,29 $ κέρδη ανά μετοχή με έσοδα 389,15 εκατομμυρίων $. Αυτό θα ήταν μια αύξηση εσόδων άνω του 100% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Με τιμή τρέχουσα στα 42,37 δολ η τιμή στόχος του concesus στα 87,22 σημαίνει απόδοση 105,9%

6.ENPHASE ENERGY (NASDAQ:ENPH)

Η Enphase Energy προσφέρει έναν διαφορετικό τρόπο «παιχνιδιού» στον ηλιακό τομέα.
Η εταιρεία είναι ο κορυφαίος προμηθευτής φωτοβολταϊκών ηλιακών λύσεων οικιακής ενέργειας παγκοσμίως. Στα τέλη του 2020, η μετοχή της ENPH κέρδισε πάνω από 100% μεταξύ της ημέρας των εκλογών και των μέσων Ιανουαρίου. Η μετοχή έχει υποχωρήσει περίπου 10% από τότε. Τα τριμηνιαία έσοδα της Enphase ύψους 311,23 εκατομμυρίων δολαρίων ήταν 5% υψηλότερα από το προηγούμενο τρίμηνο και περίπου 150% υψηλότερα από το ίδιο τρίμηνο του 2020. Και η εταιρεία ενημέρωσε στους αναλυτές ότι προβλέπει διαδοχική αύξηση 9% στα έσοδα για το επόμενο τρίμηνο. Εκτός από την ευκαιρία που υπάρχει στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι επενδυτές μπορούν να ενθουσιαστούν με την πρώτη επέκταση της εταιρείας σε μια διεθνή αγορά. Η Enphase κυκλοφόρησε το σύστημα αποθήκευσης μπαταριών Encharge τον Ιούνιο, το οποίο αποτελεί ένα επιπλέον στήριγμα για τη μετοχή.
Με τρέχουσα τιμή τα 142,84 δολ και στόχο του consesus τα 244,52 δολ η απόδοση θα φθάσει το 71,2%.

7.BROOKFIELD RENEWABLE PARTNERS (NYSE:BEP)

Η Brookfield είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες καθαρής ενέργειας στον κόσμο, έχοντας ρόλο σε κάθε σημαντικό τομέα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Αυτή τη στιγμή, περίπου το 62% του χαρτοφυλακίου της εταιρείας βρίσκεται στον τομέα της υδροηλεκτρικής ενέργειας (διαθέτουν πάνω από 200 σταθμούς παραγωγής ενέργειας). Ωστόσο, η εταιρεία λειτουργεί επίσης αιολικά πάρκα (περίπου 100) και ηλιακές εγκαταστάσεις (πάνω από 550). Αυτός ο συνδυασμός επιτρέπει στη Brookfield να παράγει ισχύ 21 γιγαβάτ με επιπλέον 27 γιγαβάτ στο πλαίσιο του σχεδίου ανάπτυξής της.
Η μετοχή BEP σημείωσε άνοδο 29% τους τελευταίους 12 μήνες, αλλά παρουσίασε χαμηλή απόδοση στην αγορά το 2021. Μέχρι στιγμής, η μετοχή έχει υποχωρήσει 12%. Ωστόσο, από το ντεμπούτο της εταιρείας τον Δεκέμβριο του 2017, η μετοχή σημείωσε άνοδο 122%. Και η Brookfield είναι το αγαπημένο των επενδυτών εισοδήματος επειδή η εταιρεία πληρώνει περίπου το 95% των κερδών της ως μέρισμα. Η εταιρεία έχει αυξήσει το μέρισμα 16% τα τελευταία τρία χρόνια. Τιμή 32,75 δολ με στόχο των αναλυτών τα 43,64 δολ απόδοση της τάξης των 33,3%.


 

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης