Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 3,7% για τον Nasdaq, απώλειες 2,4% για τον S&P και 1% για τον energy sector

Wall Street: Πτώση  3,7% για τον Nasdaq, απώλειες 2,4% για τον S&P και 1% για τον energy sector
Ο Dow Jones υποχώρησε 518 μονάδες ή 1,46% στις 35,110 μονάδες

Απώλειες στη Wall Street την Πέμπτη καθώς η ανανεωμένη αισιοδοξία των επενδυτών για μεγάλα ονόματα της τεχνολογίας, ωθούμενη από μια σειρά ισχυρών κερδών, υποχώρησε αφού η μητρική του Facebook , Meta Platforms ανακοίνωσε απογοητευτικά τριμηνιαία αποτελέσματα.

Ο Dow Jones υποχώρησε 518 μονάδες ή 1,46% στις 35,110 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 2,44% στις 4,477 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 1,04% στις 517,26 μονάδες
Ο Nasdaq υποχώρησε 3,74% στις 13,878 μονάδες.

«Το Facebook χτίζει εμπιστοσύνη», δήλωσε ο JJ Kinahan, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στην TD Ameritrade. «Είναι μια εξαιρετικά ευρέως διαδεδομένη μετοχή και βασικό μέρος πολλών χαρτοφυλακίων, οπότε όταν περνάει τόσο δύσκολες στιγμές, απλώς κλονίζει τη συνολική εμπιστοσύνη. Το ερώτημα αυτή τη στιγμή είναι, αν αυτό είναι θέμα που αφορά τη Meta ή πρόκειται να είναι ένα γενικό ζήτημα;».
Οι μετοχές της Meta Platforms υποχώρησαν περισσότερο από 25% αφού τα τριμηνιαία κέρδη της εταιρείας ήταν κατώτερα των προσδοκιών. Η εταιρεία εξέδωσε επίσης ασθενέστερη από την αναμενόμενη πρόβλεψη για τα έσοδα το τρέχον τρίμηνο.
Ήταν η μεγαλύτερη πτώση που έγινε ποτέ της μητρικής του Facebook. Άλλα μεγάλα ονόματα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ακολούθησαν την Meta. Οι μετοχές της Snap υποχώρησαν 23% και το Twitter υποχώρησε περίπου 5%.

Οι απώλειες της Πέμπτης έρχονται αφού οι κύριοι δείκτες σημείωσαν ένα ανοδικό σερί τεσσάρων ημερών με επικεφαλής τη μητρική της Google,  Alphabet.
Οι επενδυτές αγόρασαν στην πτώση μετοχές τεχνολογίας μετά την υποχώρηση των θέσεων τους όλο τον Ιανουάριο, καθώς προετοιμάζονται για πιθανές αυξήσεις επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. Τα ισχυρά κέρδη των Microsoft, Apple και Alphabet οδήγησαν τους επενδυτές να επιστρέψουν στην τεχνολογία, υπενθυμίζοντάς τους ότι τα θεμελιώδη μεγέθη εξακολουθούν να είναι ισχυρά, αλλά η αδύναμη προοπτική της Meta Platforms έχει αναγκάσει ορισμένους να αντιστρέψουν την πορεία τους.
«Το πρόβλημα από το οποίο υποφέρουμε αυτή τη στιγμή για τα κέρδη γενικά είναι ότι δεν αρκεί να έχεις καλές επιδόσεις, πρέπει να έχεις και ένα πολύ καλό σχέδιο για τη συνέχεια με πολλή αισιοδοξία. «Το καλό δεν είναι αρκετά καλό» είναι πραγματικά το θέμα αυτής της σεζόν κερδών μέχρι στιγμής», είπε ο Kinahan.

Αυτό, πρόσθεσε ο Kinahan, οφείλεται εν μέρει στις επικείμενες αυξήσεις επιτοκίων της Fed, από τις οποίες οι επενδυτές είχαν αποσπαστεί για λίγο αυτή την εβδομάδα χάρη στα τεχνολογικά κέρδη, αλλά, όπως είπε, εξακολουθούν να οδηγούν σε μεγάλο βαθμό την αγορά.
Το Spotify, εν τω μεταξύ, σημείωσε πτώση 15% αφού τα τελευταία τριμηνιαία στοιχεία της εταιρείας έδειξαν επιβράδυνση στην αύξηση των συνδρομητών premium. Το Pinterest και η Amazon, που και οι δύο θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μετά το κλείσιμο, υποχώρησαν 9% και 7%, αντίστοιχα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης