Παρενέργειες

Στο Αζερμπαϊτζάν η Σδούκου

Στο Αζερμπαϊτζάν η Σδούκου
Σχετικά Άρθρα

Στο Αζερμπαϊτζάν βρίσκεται και η γ.γ του ΥΠΕΝ Αλεξάνδρα Σδούκου η οποία μετέβη για να πληροφορηθεί και να διαπιστώσει από κοντά το αποτελέσματα των επαφών της Κάντρι Σίμσον όσον αφορά την εξασφάλιση προμηθειών φυσικού αερίου για την ευρωπαϊκή αγορά.

Πρόκειται για μια εύστοχη πρωτοβουλία του ενεργειακού επιτελείου ώστε να έχει από πρώτο χέρι των εξελίξεων  αλλά και να καταφέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την ελληνική πλευρά.

Όπως είναι γνωστό, η Επίτροπος Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κάρντι Σίμσον ταξίδεψε στο πλούσιο σε ενέργεια Αζερμπαϊτζάν εν μέσω των προσπαθειών της Ευρώπης να εξασφαλίσει φυσικό αέριο από διάφορες πηγές εκτός της Ρωσίας και να καταρτίσει σχέδια έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση διακοπής της παροχής φυσικού αερίου.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναζητά περισσότερο φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν, δήλωσε αξιωματούχος της ΕΕ την Παρασκευή 4/2, καθώς η Ευρώπη αντιμετωπίζει υψηλούς λογαριασμούς ενέργειας και αυστηρές παραδόσεις από τη Ρωσία, τον κύριο προμηθευτή καυσίμων της, η οποία έχει διαφωνήσει με τη Δύση για την Ουκρανία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης