Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 1,5% για τον Nasdaq, 0,5% για τον S&P και 1,5% για τον energy sector

Wall Street: Άνοδος 1,5% για τον Nasdaq, 0,5% για τον S&P και 1,5% για τον energy sector
Οριακές απώλειες για τον Dow

Με μεικτά πρόσημα έκλεισε τελικά η Wall Street την Παρασκευή με την αγορά να ολοκληρώνει την καλύτερη εβδομάδα της χρονιάς, καθώς οι συνεχιζόμενες ανακοινώσεις κερδών επέκτειναν την τεχνολογική ανάκαμψη από την πτώση του Ιανουαρίου.

Ο Dow Jones υποχώρησε κατά 22 μονάδες, ή 0,06% στις 35,089 μονάδες
Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,52% στις 4,500 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 1,58% στις 525,48 μονάδες.
Ο Nasdaq ενισχύθηκε 1,58% στις 14,098 μονάδες.


Σε εβδομαδιαία βάση, ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 3% ενώ Dow και ο S&P 1% και 2% υψηλότερα, αντίστοιχα.
Η Amazon οδήγησε την αγορά υψηλότερα, καθώς σημείωσε άλμα 15% λόγω ισχυρών τριμηνιαίων κερδών και ενίσχυση των εσόδων από το cloud. Το Snap αυξήθηκε κατά περίπου 47% την ημέρα μετά την ανακοίνωση των κερδών. Το Pinterest σημείωσε άνοδο περίπου 7,5%.

«Βρισκόμαστε σε μια ασταθή περίοδο, αλλά η τεχνολογία έχει επιλεγεί εδώ και αρκετό καιρό, και τώρα, πολλοί traders λένε ότι ήρθε η ώρα να είμαστε εποικοδομητικοί, ειδικά σε ορισμένες από αυτές τις εταιρείες που παρέχουν αισιόδοξες προοπτικές για το μέλλον», όπως η Amazon, η Apple και η Alphabet, δήλωσε ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην Oanda.

Οι traders την Παρασκευή εστίασαν επίσης σε μια πολύ ισχυρότερη από την αναμενόμενη έκθεση για τις θέσεις εργασίας και τον πιθανό αντίκτυπό της στη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ στο μέλλον.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου εκτινάχθηκε πάνω από το 1,9%, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδό της από τον Δεκέμβριο του 2019, αφού η έκθεση για τις θέσεις εργασίας του Ιανουαρίου έδειξε άνοδο 467.000.
Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones περίμεναν μικρή άνοδο 150.000 και ορισμένοι προέβλεπαν μεγάλη μείωση.
Η απόδοση του δείκτη αναφοράς εκτινάχθηκε από 1,51% στο τέλος του 2021, καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ στράφηκε σε πιο επιθετική καταπολέμηση του πληθωρισμού, σηματοδοτώντας ότι θα επιβραδύνει την αγορά ομολόγων και θα αυξήσει τα επιτόκια αρκετές φορές φέτος.
Τα υψηλότερα επιτόκια έχουν επιβαρύνει τις μετοχές, ειδικά της τεχνολογίας με υψηλές αποτιμήσεις. Ο S&P 500 υποχωρεί κατά 6% φέτος. Οι μετοχές της Meta γνώρισαν τη χειρότερη μέρα τους την Πέμπτη, σημειώνοντας πτώση 26,4% λόγω των απογοητευτικών τριμηνιαίων αποτελεσμάτων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης