Ενέργεια

Μακρόν: Έτοιμος ο οδικός χάρτης για την πυρηνική ενέργεια

Μακρόν: Έτοιμος ο οδικός χάρτης για την πυρηνική ενέργεια

Αυτή την εβδομάδα οι ανακοινώσεις

 

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα ανακοινώσει αργότερα αυτή την εβδομάδα τον αριθμό των νέων πυρηνικών αντιδραστήρων που θα κατασκευάσει η Γαλλία και τον τρόπο με τον οποίο η χώρα θα γίνει η χρηματοδότηση ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών του.

Ο Μακρόν είχε δηλώσει τον Νοέμβριο ότι η Γαλλία θα κατασκευάσει τους πρώτους νέους πυρηνικούς αντιδραστήρες της εδώ και δεκαετίες για να μειώσει την εξάρτησή της από ξένες χώρες για ενέργεια.

Δεν έδωσε λεπτομέρειες εκείνη τη στιγμή, αλλά η κυβέρνησή του αναμένεται να ανακοινώσει την κατασκευή έως και έξι νέων αντιδραστήρων.
«Θα απαιτηθούν δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ εάν θέλουμε να έχουμε ενέργεια χωρίς εκπομπές CO2 και αν θέλουμε να κατασκευάσουμε νέους πυρηνικούς σταθμούς», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ σε συνέδριο που διοργάνωσαν γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

«Ο Γάλλος πρόεδρος θα δώσει όλα τα στοιχεία αυτή την εβδομάδα, θα ανακοινώσει τον αριθμό των αντιδραστήρων και πώς θα πληρώσουμε γι' αυτό», είπε ο Λεμέρ.
Η υπουργός Ενέργειας Μπάρμπαρα Πομπιλί δήλωσε στο ραδιόφωνο Franceinfo ότι ο Μακρόν αναμένεται να αναφερθεί λεπτομερώς στην επανεκκίνηση της πυρηνικής βιομηχανίας κατά τη διάρκεια επίσκεψης την Πέμπτη στην ανατολική πόλη Μπελφόρ.
Επιβεβαίωσε επίσης τις πρόσφατες αναφορές των μέσων ενημέρωσης ότι ο ελεγχόμενος από το κράτος ενεργειακός όμιλος EDF θα αγόραζε τη γαλλική μονάδα στροβίλων της General Electric στο Belfort.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης