Χρηματιστήριο & Αγορές

Mytilineos: Ισχυρό ρυθμό ανάπτυξης, κερδοφορίας στην τριετία «βλέπει» η Wood – Τιμή στόχος στα 21 ευρώ

Mytilineos: Ισχυρό ρυθμό ανάπτυξης, κερδοφορίας στην τριετία «βλέπει» η Wood – Τιμή στόχος στα 21 ευρώ
Τα EBITDA αναμένεται να υπερβούν τα 600 εκατ. ευρώ εντός τριετίας

Ο αναλυτής της WOOD διατηρεί την πρόβλεψή του για περαιτέρω αύξηση των κερδών το 2022 σε επίπεδο EBITDA, αναμένοντας ενίσχυση της κερδοφορίας κατά 44% σε σχέση με το 2021, στα 517 εκατ. ευρώ.

Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός πως η ανάπτυξη της εταιρείας εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί δυναμικά και μετά το 2022, καθώς η WOOD προβλέπει εκ νέου αύξηση της κερδοφορίας κατά σχεδόν 10% το χρόνο από τα νέα υψηλά του 2022, με την εκτίμηση για το EBITDA το 2023 και το 2024 να βρίσκεται στα 561 εκατ. και 607 εκατ. αντίστοιχα.

Το report προβλέπει ότι η MYTILINEOS θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με μέσο ρυθμό κοντά στο 25% για τα επόμενα χρόνια, λόγω μίας σειράς συγκριτικών πλεονεκτημάτων της εταιρείας σε σχέση με τον ανταγωνισμό, όπως:

1.            Το χαμηλό κόστος παραγωγής Αλουμινίου και Αλουμίνας.

2.            Το ευνοϊκό περιβάλλον για το Αλουμίνιο

3.            Την απόδοση του Power & Gas

4.            Τη νέα μονάδα παραγωγής ενέργειας που εκτός του ότι θα διπλασιάσει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, θα βελτιώσει περεταίρω την απόδοση του στόλου της εταιρείας.

5.            Την ενδυνάμωση του τομέα Ανανεώσιμων Πηγών & Αποθήκευσης Ενέργειας, ο οποίος πλέον διαθέτει 2GW ώριμων έργων και άλλα 3GW έργων σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης, αυξάνοντας τη συνολική ισχύ του RSD ΒΟΤ χαρτοφυλακίου της εταιρείας στα 5GW. 

4_59.JPG

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης