Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες

ΕΛΕΤΑΕΝ: Αιολική Ενέργεια και κυκλική οικονομία: Ανακύκλωση ανεμογεννητριών

ΕΛΕΤΑΕΝ: Αιολική Ενέργεια και κυκλική οικονομία: Ανακύκλωση ανεμογεννητριών
Το σχέδιο εστιάζει στη μείωση της σπατάλης των πόρων, στην επαναχρησιμοποίηση των υλικών και στην παραγωγή ενέργειας από απόβλητα παραγωγικών διαδικασιών

O αιολικός κλάδος έχει δεσμευτεί στην κυκλική οικονομία στηρίζοντας, στο πλαίσιο της Πράσινης Συμφωνίας, το σχέδιο δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  για την κυκλική οικονομία, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛΕΤΑΕΝ. 

Το σχέδιο εστιάζει στη μείωση της σπατάλης των πόρων, στην επαναχρησιμοποίηση των υλικών και στην παραγωγή ενέργειας από απόβλητα παραγωγικών διαδικασιών.

Ήδη, τα υλικά μιας  ανεμογεννήτριας ανακυκλώνονται με αποτελεσματικό τρόπο κατά 85-90%. Πρόκληση αποτελούν τα πτερύγια μιας ανεμογεννήτριας, λόγω των σύνθετων υλικών που απαιτούνται για την κατασκευή τους. Στο δικτυακό τόπο του ask4wind μπορεί να αναζητηθούν παραπάνω πληροφορίες, μεταξύ των οποίων οι μέθοδοι που υπάρχουν για την ανακύκλωση των σύνθετων υλικών. Η αιολική βιομηχανία κινείται για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και νέων πτερυγίων που θα καταστήσουν τον κλάδο πλήρως ανακυκλώσιμο με αποτελεσματικό τρόπο. Διεθνείς εταιρείες ανεμογεννητριών έχουν ανακοινώσει τα ερευνητικά τους έργα και τους στόχους τους.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση ΕΔΩ

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα σε pdf ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης