Διεθνή

Νέο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία

Νέο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες υποστηρίζουν πως τα μέτρα αυτά έχουν σχεδιαστεί για να χτυπήσουν τα συμφέροντα του Κρεμλίνου
Σε συμφωνία κατέληξαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατά την χθεσινή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για τις νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας μετά την εισβολή στην Ουκρανία, με την ΕΕ να υποστηρίζει πως τα μέτρα αυτά έχουν σχεδιαστεί για να χτυπήσουν τα συμφέροντα του Κρεμλίνου καθώς και την ικανότητα της Ρωσίας να χρηματοδοτήσει τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας.
Οι κυρώσεις αφορούν τους κλάδους της οικονομίας, της ενέργειας και των μεταφορών ενώ παράλληλα η ΕΕ ζητά την άμεση κατάπαυση του πυρός.
«Τα μέτρα κυρώσεων επιβάλλουν σοβαρό κόστος στα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Ρωσίας και θα απομονώσουν περαιτέρω τη Ρωσία από το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
 
Τα μέτρα ελέγχου των εξαγωγών θα κόψουν την πρόσβαση της Ρωσίας σε ζωτικής σημασίας τεχνολογικές εισροές, αποδυναμώνοντας τη βιομηχανική της βάση και θα υπονομεύσουν τις στρατηγικές φιλοδοξίες της Ρωσίας να ασκήσει επιρροή στην παγκόσμια σκηνή» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο προσχέδιο των προτάσεων για κυρώσεις κατά της Ρωσίας
«Το μέγεθος της επιθετικότητας του Προέδρου Πούτιν και η απειλή που συνιστά για τη διεθνή τάξη απαιτούν αποφασιστική απάντηση.
Οι προτεινόμενες ενέργειες συντονίζονται στενά με τους κλειστούς εταίρους μας συμμάχους, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, του Καναδά, του Ηνωμένου Βασιλείου και άλλων, προκειμένου να έρθει η ρωσική κυβέρνηση ενώπιον των ευθυνών της» επισημαίνει το κείμενο.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης