Διεθνή

Ξεκίνησε ο βομβαρδισμός του Κιέβου- Χτύπησαν πύργο τηλεπικοινωνιών

Ξεκίνησε ο βομβαρδισμός του Κιέβου- Χτύπησαν πύργο τηλεπικοινωνιών
Τη στιγμή που ΕΕ, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ κλιμακώνουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας λόγω της στρατιωτικής εισβολής στην Ουκρανία, η Μόσχα σταματά προσωρινά την έξοδο των ξένων επενδυτών από τη χώρα.

Upd 17: 27 Ξεκίνησε ο βομβαρδισμός στο Κίεβο. Oι ρωσικές δυνάμεις χτύπησαν πύργο τηλεπικοινωνιών και τηλεόρασης.

Νωρίτερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας εξέδωσε προειδοποίηση στους κατοίκους του Κιέβου ότι ετοιμάζεται να χτυπήσει στόχους στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Σε δήλωση που εξέδωσαν το απόγευμα της Τρίτης, Ρώσοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι δυνάμεις τους ετοιμάζονται να εξαπολύσουν «πλήγματα υψηλής ακρίβειας» εναντίον «τεχνολογικών κέντρων της Ουκρανικής Υπηρεσίας Ασφαλείας και του 72ου κύριου κέντρου PsyOps στο Κίεβο».

«Προτρέπουμε τους Ουκρανούς πολίτες που χρησιμοποιούνται από εθνικιστές για να προβούν σε προκλήσεις κατά της Ρωσίας, καθώς και τους κατοίκους του Κιέβου που διαμένουν κοντά σε σταθμούς αναμετάδοσης να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους», δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του στρατιωτικού τμήματος, υποστράτηγος Igor Konashenkov.

Σημείωσε ότι με την έναρξη της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», ο αριθμός των κυβερνοεπιθέσεων σε διάφορα ρωσικά κυβερνητικά ιδρύματα έχει πολλαπλασιαστεί.

Σύμφωνα με τον Konashenkov, οι επιθέσεις αυτές διοργανώνονται από το 72ο Κύριο Κέντρο Πληροφοριών και Ψυχολογικών Επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, μαζί με τις μονάδες κυβερνοεπιχειρήσεων της SBU, χρησιμοποιώντας συστήματα λογισμικού και εγκαταστάσεις επικοινωνίας στο Κίεβο, μεταδίδει το RIA Novosti.

Αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν ότι τα χτυπήματα πραγματοποιούνται για να «αποτρέψουν επιθέσεις πληροφοριών εναντίον της Ρωσίας».

Φρένο από Ρωσία στη φυγή ξένων επενδυτών

Τη στιγμή που ΕΕ, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ κλιμακώνουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας λόγω της στρατιωτικής εισβολής στην Ουκρανία, η Μόσχα σταματά προσωρινά την έξοδο των ξένων επενδυτών από τη χώρα.

 

«Ελπίζουμε ότι όσοι έχουν επενδύσει στη χώρα μας θα μπορέσουν να συνεχίσουν να το κάνουν και στο μέλλον. Είμαι βέβαιος ότι η πίεση των κυρώσεων θα υποχωρήσει τελικά και όσοι δεν θα περιορίσουν τα σχέδιά τους στη χώρα μας, υποκύπτοντας στα συνθήματα των ξένων πολιτικών, θα κερδίσουν», δήλωσε ο Mikhail Mishustin κατά την καθημερινή ενημέρωση για την οικονομική ανάπτυξη της Ρωσίας.

Προσωρινοί περιορισμοί

«Στην τρέχουσα κατάσταση των κυρώσεων, οι ξένοι επιχειρηματίες αναγκάζονται να καθοδηγούνται όχι από οικονομικούς παράγοντες, αλλά να λαμβάνουν αποφάσεις υπό πολιτική πίεση. Για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να λάβουν τεκμηριωμένες αποφάσεις, έχει ετοιμαστεί σχέδιο προεδρικού διατάγματος για τη θέσπιση προσωρινών περιορισμών στην έξοδο από τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία. Όπως δείχνει η πρακτική, είναι εύκολο να αποχωρήσει κανείς από την αγορά, αλλά είναι πολύ πιο δύσκολο να επιστρέψει σε μια θέση που είναι ήδη πυκνά κατειλημμένη από ανταγωνιστές», εξήγησε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «τα οικονομικά μέτρα που διέταξε ο πρόεδρος, Vladimir Putin, θα στηρίξουν το ρούβλι». Επιπλέον, ο Mishustin τόνισε ότι «η αποκατάσταση των εισαγωγών θα πρέπει να γίνει ο βασικός τομέας ανάπτυξης για εμάς».

H έκκληση της Ευρώπης

Το Συμβούλιο της Ευρώπης, έκανε σήμερα έκκληση στη Ρωσία να θέσει τέλος στη «σφαγή» που συντελείται στην Ουκρανία, κατά την έκτη ημέρα της εισβολής στη χώρα.«Σε διάστημα μερικών ημερών, ο πόλεμος σκότωσε ή τραυμάτισε εκατοντάδες ανθρώπους, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά», ανέφερε σε μια ανακοίνωση η Επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ντούνια Μιγιάτοβιτς.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης