Τελευταία Νέα
Ενέργεια

EIA: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ - Σε χαμηλό 20ετίας τα στρατηγικά αποθέματα

EIA: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ - Σε χαμηλό 20ετίας τα στρατηγικά αποθέματα

Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 2,6 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 25 Φεβρουαρίου σε 413,4 εκατομμύρια βαρέλια

 

Σχετικά Άρθρα

Τα αποθέματα αργού και καυσίμων στις ΗΠΑ υποχώρησαν την τελευταία εβδομάδα, οδηγώντας τους βασικούς κόμβους αποθήκευσης σε χαμηλά πολλών ετών, καθώς η ισχυρή ζήτηση έκανε τα διυλιστήρια και άλλους χρήστες να πληρώνουν ακριβότερες τιμές για να εξασφαλίσουν προμήθειες.

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν εκτοξευθεί από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία και επλήγη με κυρώσεις που διέκοψαν το εμπόριο πετρελαίου παγκοσμίως σε αγορές που ήδη είχαν πιεστεί από τις στενές προμήθειες. Ως αποτέλεσμα, οι αγοραστές βγάζουν τα βαρέλια εκτός αποθέματος και οι Ηνωμένες Πολιτείες εκμεταλλεύονται τα στρατηγικά αποθέματα.

Στις 21:49 ώρα Eλλάδας το Brent σημείωσε άνοδο 7,4%, στα 112,66 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό σημείωσε άνοδο 6,9% στα 110,54 δολάρια το βαρέλι.

Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 2,6 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 25 Φεβρουαρίου σε 413,4 εκατομμύρια βαρέλια, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών EIA των ΗΠΑ. Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 2,7 εκατομμυρίων βαρελιών.

Στον βασικό κόμβο στο Cushing της Οκλαχόμα τα αποθέματα μειώθηκαν κατά 972.000 βαρέλια στα 22,8 εκατομμύρια βαρέλια, το χαμηλότερο από τον Σεπτέμβριο του 2018. Το Cushing είναι το σημείο παράδοσης για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού των ΗΠΑ και θεωρείται σημαντικός δείκτης για την ελεύθερα διαθέσιμη προσφορά.

Συμφωνία με τον ΙΕΑ

Τα Στρατηγικά Αποθέματα Πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν στα 580 εκατομμύρια βαρέλια, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2002 - και αυτό ήταν πριν από την  συμφωνία της κυβέρνησης Μπάιντεν με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας ΙΕΑ, για την απελευθέρωση 60 εκατομμυρίων βαρελιών τους επόμενους μήνες.

Τα αποθέματα αποστάγματος - αεροπορικών καυσίμων και ντίζελ - μειώθηκαν επίσης, υποχωρώντας κατά 573.000 βαρέλια στα 119 εκατομμύρια βαρέλια, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2019.

Τα αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 468.000 βαρέλια την εβδομάδα.

Οι ποσότητες αργού διυλιστηρίου αυξήθηκαν κατά 152.000 βαρέλια την ημέρα την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με την EIA, ενισχύοντας τα ποσοστά χρήσης κατά 0,3 ποσοστιαίες μονάδες στο 87,7% της παραγωγικής ικανότητας.

Οι καθαρές εισαγωγές αργού από τις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 2,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με την EIA. Οι συνολικές εξαγωγές αργού εκτινάχθηκαν στα 3,8 εκατομμύρια bpd, καθώς οι διεθνείς τιμές είναι υψηλότερες από τα βαρέλια των ΗΠΑ, καθιστώντας τις εξαγωγές των ΗΠΑ πιο ελκυστικές για άλλους αγοραστές.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης