Διεθνή

Macron μετά την επικοινωνία με Putin: Τα χειρότερα έρχονται - Η Ρωσία σκοπεύει να καταλάβει όλη την Ουκρανία

Macron μετά την επικοινωνία με Putin: Τα χειρότερα έρχονται - Η Ρωσία σκοπεύει να καταλάβει όλη την Ουκρανία
Ο Γάλλος πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία 90 λεπτών με τον Vladimir Putin
Αμετακίνητος στη θέση του όσον αφορά την Ουκρανία και την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων που είναι σε εξέλιξη για 8η ημέρα.
Τη στιγμή που η Ρωσία φαίνεται να έχει κλιμακώνει τις επιθέσεις στην Ουκρανία και ενώ το Κίεβο είναι περικυκλωμένο από ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, ο Emmanuel Macron είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Vladimir Putin, διάρκειας 90 λεπτών.
 
 

Σύμφωνα με το επιτελείο του Γάλλου προέδρου, μετά την επικοινωνία των δύο ηγετών, ο Macron εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα χειρότερα έρχονται, καθώς και ότι ο Putin στοχεύει να καταλάβει όλη την Ουκρανία.
Μάλιστα, ο Ρώσος πρόεδρος φέρεται να διεμήνυσε ότι οι στόχοι της ρωσικής «επιχείρησης» στην Ουκρανία θα επιτευχθούν σε κάθε περίπτωση.

Με πρωτοβουλία Putin

Η επικοινωνία έγινε «κατόπιν αιτήματος του προέδρου Putin», διευκρίνισε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Jean Castex, μιλώντας στο δίκτυο TF1. «Η κατάσταση επί του πεδίου είναι αναμφισβήτητα πολύ δυσμενής», πρόσθεσε εξηγώντας ότι «αναμφισβήτητα, φαίνεται ότι ο Vladimir Putin παραμένει αμετακίνητος στις θέσεις του, στη βούλησή του για την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας, την παράδοση της χώρας και αυτό, φυσικά, δεν είναι αποδεκτό».
Απέναντι στην Μόσχα «απαιτείται μεγάλη αυστηρότητα επί των αρχών και ως προς τις κυρώσεις», με την παράλληλη αναζήτηση «της ειρήνης μέσω του διαλόγου», πράγμα που «αναμφισβήτητα είναι πολύ δύσκολο», σημείωσε.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης