Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: H Ουκρανία μπορεί να πάψει να υφίσταται ως κράτος - Οι κυρώσεις ισοδυναμούν με κήρυξη πολέμου στη Ρωσία

Putin: H Ουκρανία μπορεί να πάψει να υφίσταται ως κράτος - Οι κυρώσεις ισοδυναμούν με κήρυξη πολέμου στη Ρωσία
Ο πρόεδρος της Ρωσίας έστρεψε τα πυρά του στη Δύση, την οποία κατηγόρησε πως με τις κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας επί της ουσίας κήρυξε τον πόλεμο στη χώρα του
Σχετικά Άρθρα

Στόχος της Ρωσίας είναι να αφοπλίσει την Ουκρανία και να εξασφαλίσει τον ουδέτερο χαρακτήρα της χώρας αυτής, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους το Σάββατο (5/3/2022).
Θέλουμε να αφοπλίσουμε την Ουκρανία και να ξεριζώσουμε τον ναζισμό σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος κατηγορώντας το Κίεβο ότι χρησιμοποιεί τους αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες.

O Putin ξεκαθάρισε, πως είναι αδύνατον να επιβληθεί στην Ουκρανία ζώνη απαγόρευσης πτήσεων και επανέλαβε πως οι στρατιωτικές επιχειρήσεις συνεχίζονται βάσει σχεδίου.
Πρόσθεσε εξάλλου, πως οποιαδήποτε προσπάθεια από άλλη χώρα για τη δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων θα θεωρηθεί από τη Ρωσία ως άμεση εμπλοκή στις στρατιωτικές δραστηριότητες και θα αντιμετωπιστεί ως τέτοια.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας έστρεψε τα πυρά του στη Δύση, την οποία κατηγόρησε πως με τις κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας επί της ουσίας κήρυξε τον πόλεμο στη χώρα του.
« Εμείς δεν κάνουμε ήρωες αυτούς που συνεργάζονται με τους ναζί» υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος και πρόσθεσε ότι «οι ναζί έχουν συγκεντρώσει 6.000 αμάχους στο σταθμό του Χάρκοβο».
«Οι δυτικοί κάνουν το άσπρο-μαύρο» συνέχισε.
Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση για τα πυρηνικά όπλα, τόνισε πως «η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας μίλησε πρώτη» για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Βασικό αίτημα ο αφοπλισμός της Ουκρανίας

«Οι προτάσεις της Ρωσίας για την Ουκρανία βρίσκονται στο τραπέζι των αρχών του Κιέβου», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.
«Οι προτάσεις μας βρίσκονται στο τραπέζι με την ομάδα των διαπραγματευτών από το Κίεβο.
Ας ελπίσουμε ότι θα ανταποκριθούν θετικά σε αυτό», είπε ο Putin.
Το βασικό αίτημα της Ρωσίας είναι η αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας, συμπλήρωσε.

Περισσότερα εδώ:

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/613749/putin-theloume-mia-afoplismeni-kai-oudeteri-oukrania-oi-kyroseis-isodynamoyn-me-kiryksi-polemou-sti-rosia

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης