Διεθνή

Στην Μόσχα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός συναντήθηκε με Πούτιν - Την Δευτέρα 7/3 ο γ΄γύρος διαπραγματεύσεων

Στην Μόσχα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός συναντήθηκε με Πούτιν - Την Δευτέρα 7/3 ο γ΄γύρος διαπραγματεύσεων
To Κίεβο παραμένει υπό τον ασφυκτικό κλοιό των ρωσικών δυνάμεων - Οι Ρώσοι κλιμακώνουν,ανάβει και πάλι η πολεμική ένταση
Σχετικά Άρθρα
Η πολιορκία των Ρώσων σνεχίζεται μετά και την συνέντευξη Πούτιν, ο οποίος άφησε να ενοηθεί καθαρά ότι η Ουκρανία μπορεί να πάψει να υφίσταται.
Η Γερμανία ξεκαθάρισε ότι η Ουκρανία δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, μάλιστα ο Γερμανός Καγκελάριος τόνισε ότι ο Putin, ο Ρώσος Πρόεδρος, έχει λάβει σχετικές διαβεβαιώσεις.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ στην Μόσχα συναντήθηκε με Πούτιν για την την Ουκρανία. Διαμεσολαβητική προσπάθεια του Ισραηλινού πρωθυπουργού για την κατάσταση στην Ουκρανία σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ

Εν τω μεταξύ, η Τουρκία έλαβε πρωτοβουλία ώστε να καλέσει 11 με 13 Μαρτίου 2022 την Ρωσία και Ουκρανία στην Αττάλεια για διαπραγματεύσεις, κάτι που επανέλαβε το Σάββατο 5/3 ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ibrahim Kalin, γνωστοποιώντας μάλιστα ότι την Κυριακή 6/3 ο Τούρκος πρόεδρος R.Τ. Erdogan θα συνομιλήσει με τον Ρώσο ομόλογό του V. Putin για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον Kalin, o Εrdogan σκοπεύει να προτείνει για άλλη μια φορά την Τουρκία ως βάση διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας κατά τις επικείμενες συνομιλίες.

Yπό πολιορκία από τους Ρώσους το λιμάνι της Μαριούπολης - Διακόπηκε η εκκένωση της πόλης

Διακοπή της απομάκρυνσης των αμάχων από την Μαριούπολη λόγω μη τήρησης της εκεχειρίας, ανακοίνωσε το δημαρχείο της πόλης.
Το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης στην Ουκρανία κατήγγειλε ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν τηρούν τη συμφωνηθείσα κατάπαυση του πυρός κατά μήκος όλης της διαδρομής απομάκρυνσης των αμάχων.

Όπως ανέφερε η δημοτική αρχή σε ανάρτηση στο Telegram, η απομάκρυνση αμάχων που επρόκειτο να ξεκινήσει το πρωί «αναβάλλεται για λόγους ασφαλείας», καθώς οι ρωσικές δυνάμεις «συνεχίζουν να βομβαρδίζουν τη Μαριούπολη και τα περίχωρά της».
Ο δήμος κάλεσε τους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στα σημεία εξόδου της πόλης «να επιστρέψουν στα καταφύγια» κλαι πρόσθεσε πως «γίνονται διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για την εγκαθίδρυση (κατάπαυσης του πυρός) και τη διασφάλιση της δημιουργίας ανθρωπιστικού διαδρόμου»

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/613698/sfodres-maxes-stin-oukrania-se-kloio-to-kievo-i-germania-ksekatharizei-to-nato-den-paei-oukrania-kai-protovoulia-tourkias

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης