Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σε υψηλά επίπεδα πετρέλαιο και φυσικό αέριο - Παράταση της αβεβαιότητας

Σε υψηλά επίπεδα πετρέλαιο και φυσικό αέριο - Παράταση της αβεβαιότητας
Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα, με τις τιμές τις τελευταίες ημέρες να ανεβαίνουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και την Ευρώπη να αναζητά ταχύτερους τρόπους υποκατάστασης του ρωσικού αερίου

Σε υψηλά επίπεδα διατηρούνται και σήμερα το πρωί οι τιμές πετρελαίου συνεχίζοντας την ανιούσα της χθεσινής ημέρας (7/3).

Ειδικότερα, το brent ενισχύεται κατά 3,63% στα 127,68 δολ/βαρέλι και το αργό σημειώνει άνοδο 3,02% στα 123,01 δολ/βαρέλι.

Όσον αφορά τα TTF, τα συμβόλαια Απριλίου σημειώνουν άνοδο κατά 17,5% στα 267 ευρώ/MWh, o Mάιος ενισχύεται κατά 16,9% στα 254,2 ευρώ MWh.

Τέλος, σημειώνεται ότι η Κοσιμιόν, στις τελευταίες στις εκτιμήσεις, που είχαν ανακοινωθεί λίγο πριν ξεσπάσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, προέβλεπε ότι οι αποθηκευτικοί χώροι της ΕΕ μετά το τέλος της χειμερινής περιόδου θα είναι γεμάτοι στο 10% έως 20% της χωρητικότητας τους. Οσο για τις τιμές, τόσο του φυσικού αερίου όσο και του ηλεκτρισμού προέβλεπε ότι θα συνεχίσουν να είναι σε υψηλά επίπεδα και να παρουσιάζουν έντονη αστάθεια τουλάχιστον έως το τέλος του 2022. Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα, με τις τιμές τις τελευταίες ημέρες να ανεβαίνουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και την Ευρώπη να αναζητά ταχύτερους τρόπους υποκατάστασης του ρωσικού αερίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης