Ενέργεια

Ισραηλινό ρεπορτάζ θίγει πιθανή «επιστράτευση» του EastMed

Ισραηλινό ρεπορτάζ θίγει πιθανή «επιστράτευση» του EastMed
H βιωσιμότητα του αγωγού θα μπορούσε να επανεξεταστεί εν μέσω ανησυχιών ότι μια νέα ενεργειακή κρίση

Εκτενές ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «The Jerusalem Post» κάνει λόγο για την επιστράτευση του ισραηλινού αγωγού φυσικού αερίου EastMed, προκειμένου να τροφοδοτηθεί με φυσικό αέριο η Ευρώπη.

Η έλλειψη φυσικού αερίου στην Ευρώπη, η οποία έχει εκτοξεύσει τις τιμές, έχει αναζωπυρώσει και τη συζήτηση για τον αγωγό EastMed, δήλωσε χθες (10/3) ο διευθύνων σύμβουλος της Chevron, Michael Wirth, στο πλαίσιο του ενεργειακού συνεδρίου CERAWeek, που διεξάγεται έως τις 11 Μαρτίου στο Houston των ΗΠΑ.

Ο κ. Wirth στις δηλώσεις του υποβάθμισε τις ανησυχίες που αφορούν στις παγκόσμιες προμήθειες πετρελαίου λόγω του ρωσο- ουκρανικού πολέμου και ενόψει ενδεχόμενης διεθνούς ενεργειακής κρίσης.

Τα δεδομένα του αγωγού

Στόχος είναι να ολοκληρωθεί το έργο των 6 δισεκατομμυρίων ευρώ (6,54 δισ. δολάρια) έως το 2025, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για αυτό.

Τον περασμένο Ιανουάριο, οι ΗΠΑ ενημέρωσαν το Ισραήλ, την Ελλάδα και την Κύπρο ότι δεν υποστήριζαν πλέον τον προτεινόμενο αγωγό φυσικού αερίου EastMed από το Ισραήλ προς την Ευρώπη.

Όμως πλέον η βιωσιμότητα του αγωγού θα μπορούσε να επανεξεταστεί εν μέσω ανησυχιών ότι μια νέα ενεργειακή κρίση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης