Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 2,1% για Nasdaq και 1,3% για S&P- Απώλειες 0,8% και για τον energy sector

Wall Street: Πτώση 2,1% για Nasdaq  και 1,3% για S&P- Απώλειες 0,8% και για τον energy sector

230 μονάδες έχασε ο Dow

Απώλειες στη Wall Street την Παρασκευή καθώς οι μετοχές κλείνουν άλλη μια εβδομάδα σε αρνητικό έδαφος καθώς οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί εν μέσω του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Ο Dow υποχώρησε 230 μονάδες ή 0,70% στις 33,943 μονάδες, βοηθούμενος από τα κέρδη της Boeing και της Goldman Sachs.
Ο S&P 500 υποχώρησε 1,30% στις 4,204 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,86% στις 580,48 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 2,1% στις 12,843 μονάδες.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Παρασκευή ότι έχουν σημειωθεί «ορισμένες θετικές αλλαγές» στις συνομιλίες μεταξύ του Κρεμλίνου και της Ουκρανίας, ωστόσο, δεν έχει γίνει διαπραγμάτευση για κατάπαυση του πυρός. Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος Volodymyr Zelenskyy φέρεται να είπε ότι η Ουκρανία έχει φτάσει σε μια «στρατηγική καμπή» στον πόλεμό της με τη Ρωσία.

Ο Dow καταγράφει την πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα απωλειών του, καθώς ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας συνεχίζει να είναι επηρεάζει στις χρηματοπιστωτικές αγορές. Ο S&P και ο Nasdaq καταγράφουν την δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα απωλειών.

Σε εβδομαδιαία βάση, ο Dow υποχωρεί περίπου 0,9% ο S&P έχει χάσει περίπου 1,5% και ο Nasdaq υποχωρεί κατά 1,6% .

«Η πτώση -12% του S&P 500 από την κορύφωσή του υποδηλώνει ότι μεγάλο μέρος της ανόδου έχει εξαλειφθεί», δήλωσε η Savita Subramanian, της Bank of America Securities. «Οι μετοχές τιμολογούνται σε μεγάλο βαθμό στο γεωπολιτικό σοκ, όπου ο S&P 500 υποχώρησε 9% από τα πρωτοσέλιδα Ρωσίας-Ουκρανίας στις αρχές Φεβρουαρίου, παρόμοια με μια τυπική πτώση 7-8% σε προηγούμενα μακρο/γεωπολιτικά γεγονότα».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ζήτησε να τερματιστεί το καθεστώς της Ρωσίας ως προτιμώμενου εμπορικού εταίρου, ενώ το Κογκρέσο ενέκρινε νομοσχέδιο χρηματοδότησης που περιλαμβάνει βοήθεια 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία.

Οι κινήσεις έγιναν εν μέσω μιας άλλης ημέρας υψηλότερων τιμών της ενέργειας. Το αμερικανικό αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate, σημείωσε άνοδο 1,4% στα 107,46 δολάρια ενώ το Brent κινήθηκε 1,6% υψηλότερα στα 111,04 δολάρια.

Εν τω μεταξύ, οι τιμές των μετάλλων πλην του χαλκού υποχώρησαν απότομα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του παλλαδίου υποχώρησαν 4% στα 2.803,50 δολάρια η ουγγιά. Οι τιμές των γεωργικών προϊόντων κινήθηκαν μικτές και οι αποδόσεις των ομολόγων ήταν ως επί το πλείστον υψηλότερες, αν και ελαφρώς.

Στο μέτωπο των δεδομένων, ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν υποχώρησε στο 59,7 τον Μάρτιο, από 62,8 τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης