Διεθνή

Περικυκλώνουν από παντού το Κίεβο οι Ρώσοι - Αποκομμένη η Ουκρανία στη Μαύρη Θάλασσα

Περικυκλώνουν από παντού το Κίεβο οι Ρώσοι - Αποκομμένη η Ουκρανία στη Μαύρη Θάλασσα
Σφυροκοπούν Χάρκοβο, Μαριούπολη - Ναυτική απόβαση στην Αζοφική Θάλασσα
Με το βλέμμα να είναι στραμμένο στις νέες σημερινές διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας και στο εάν αυτές θα οδηγήσουν σε μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός και θα προετοιμάσουν το έδαφος για μια συνάντηση των προέδρων Putin – Zelensky, ο ρωσικός στρατός όχι μόνο συνεχίζει την προέλαση του στο ουκρανικό έδαφος για 19η συνεχόμενη ημέρα, αλλά διευρύνει τα «χτυπήματα» του και στη δυτική Ουκρανία.
Μετά την χθεσινή επίθεση σε ουκρανική στρατιωτική βάση κοντά στην πόλη Λβιβ, μόλις 25 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Πολωνία, όπου φέρεται να εκπαιδεύονταν ξένοι μαχητές αλλά και να είχε συγκεντρωθεί στρατιωτικό υλικό από τις δυτικές χώρες, οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να περικυκλώνουν από παντού το Κίεβο, ενώ συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς και το «σφυροκόπημα» στις πόλεις Χάρκοβο, Μαριούπολη, Ντνίπρο, Σούμι.
 
Παράλληλα, οι Ρώσοι φέρονται να επιταχύνουν τις κινήσεις τους και στο νότιο μέτωπο, καθώς μετά το συνεχή βομβαρδισμό του Μικολάγιφ, εξετάζουν τρόπους να το παρακάμψουν, έτσι ώστε να κατευθυνθούν πιο γρήγορα στην Οδησσό με πληροφορίες να αναφέρουν πως τα ρωσικά πλοία λαμβάνουν θέσεις μάχης.
Εν τω μεταξύ η Μ. Βρετανία αναφέρει πως οι ρωσικές ναυτικές δυνάμεις έχουν αποκόψει την Ουκρανία από το θαλάσσιο εμπόριο, ελέγχοντας τις ακτές της στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ κάνει λόγο και για ναυτική απόβαση των Ρώσων στην Ουκρανία, στην πλευρά της Αζοφικής Θάλασσας.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης