Επικαιρότητα

Τι είπαν Μητσοτάκης - Erdogan πίσω από τις κλειστές πόρτες

Τι είπαν Μητσοτάκης - Erdogan πίσω από τις κλειστές πόρτες
Προς το παρόν τα προβλήματα μπορούν να μπουν πίσω από την κουρτίνα προς όφελος της σταθερότητας στην περιοχή

Χαρακτηριστικό είναι ένα στιγμιότυπο της χθεσινής συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Οι δύο ηγέτες κοιτάζουν τη θέα της χιονισμένης Κωνσταντινούπολης και του Βοσπόρου από την προεδρική κατοικία Βαχτεντίν και είναι η πρώτη φορά που η ατμόσφαιρα στο δωμάτιο που βρίσκονται είναι πιο ζεστή από τον εξωτερικό χώρο.

Η εισβολή στην Ουκρανία οδηγεί σε αναθέρμανση σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας

Το καλό κλίμα που επικράτησε στην συνάντηση επιβεβαιώνεται και από τις δύο πλευρές και όπως προκύπτει οι γεωπολιτικές εξελίξεις και οι πολυεπίπεδες κρίσεις που προκαλεί η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία μπορούν να οδηγήσουν σε αναθέρμανση των σχέσεων Ελλάδας και Τουρκίας.

Η Αθήνα περιμένει πλέον η «συμφωνία να πέσουν οι τόνοι», να αποτυπωθεί στην καθημερινή πρακτική της Τουρκίας με το να σταματήσουν οι επιθετικές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών και η αναθεωρητική ρητορική.  Ευελπιστεί ότι το χθεσινό γεύμα και τα όσα ειπώθηκαν μεταξύ του πρωθυπουργού και του Τούρκου προέδρου θα οδηγήσουν στην αποκλιμάκωση της κρίσης που σοβεί στις σχέσεις των δύο χωρών τα τελευταία χρόνια.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα λυθούν δια μαγείας τα προβλήματα που υπάρχουν, ωστόσο φαίνεται πως προς το παρόν μπορούν να μπουν πίσω από την κουρτίνα προς όφελος της σταθερότητας στην περιοχή.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης