Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Γερμανία: Tα διυλιστήρια μειώνουν τις εισαγωγές ρωσικού αργού

Γερμανία: Tα διυλιστήρια μειώνουν τις εισαγωγές ρωσικού αργού

 Η Γερμανική Ένωση Καυσίμων & Ενέργειας εκτιμά ότι η αντικατάσταση των εισαγωγών πετρελαίου από τη Ρωσία είναι δυνατή, αλλά θα πάρει χρόνο

 

Τα γερμανικά διυλιστήρια άρχισαν να μειώνουν τις εισαγωγές ρωσικού αργού και πετρελαϊκών προϊόντων, ανακοίνωσε τη Δευτέρα εγχώρια βιομηχανική ένωση, προσθέτοντας ότι η προσαρμογή δεν θα απειλήσει την εγχώρια προσφορά.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής σε απαγόρευση του ρωσικού πετρελαίου ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου, αλλά ορισμένοι φορείς εκμετάλλευσης διέκοψαν οικειοθελώς τις εισαγωγές.

«Η βιομηχανία ορυκτελαίων έχει αρχίσει να μειώνει τις εισαγωγές ρωσικού αργού πετρελαίου και προϊόντων ορυκτελαίου, ειδικά ντίζελ», ανακοίνωσε η Γερμανική Ένωση Καυσίμων & Ενέργειας (en2x) που εδρεύει στο Βερολίνο, απαντώντας σε έρευνα.
«Το πιο σημαντικό είναι ότι η εγχώρια προσφορά μπορεί να διατηρηθεί προς το παρόν, παρά αυτές τις προσαρμογές», πρόσθεσε.

Η Shell , ένα από τα εξέχοντα μέλη της ένωσης με διυλιστήρια στην Κολωνία-Godorf και στο Wesseling, σταμάτησε την περασμένη εβδομάδα να αγοράζει πετρέλαιο από τη Ρωσία και δήλωσε ότι θα διακόψει όλες τις συνδέσεις με τη χώρα.

Αντικατάσταση εισαγωγών

Η ένωση εκτιμά ότι η αντικατάσταση των εισαγωγών πετρελαίου από τη Ρωσία, που αποτελούν το ένα τρίτο του συνόλου της Γερμανίας, θα ήταν δυνατή, αλλά θα πάρει χρόνο και η βιομηχανία θα πρέπει να βασίζεται σε περισσότερο θαλάσσιο πετρέλαιο παρά σε αγωγούς.

Η ομάδα, που παλαιότερα ονομαζόταν ένωση ορυκτελαίων, μετονομάστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο για να αντικατοπτρίζει τον στόχο της να απομακρυνθεί από τα ορυκτά καύσιμα και να μειώσει την εξάρτηση της Γερμανίας από τις εισαγωγές ενέργειας.

Το διυλιστήριο της ρωσικής εταιρείας πετρελαίου Rosneft στο Schwedt, στην ανατολική Γερμανία, δεν απάντησε στην έρευνα σχετικά με τις ροές πετρελαίου, τις οποίες λαμβάνει μέσω του αγωγού Druzhba μέσω της Πολωνίας.

Το 2021, οι συνολικές εισαγωγές πετρελαίου της Γερμανίας μειώθηκαν κατά 1,6% σε ετήσια βάση σε 81,4 εκατομμύρια τόνους, ανέφερε η εμπορική στατιστική υπηρεσία BAFA. Οι εισαγωγές προϊόντων πετρελαίου ανήλθαν συνολικά σε 36,8 εκατ. τόνους, αυξημένες κατά 5,6%.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η κυβέρνηση της Γερμανίας στοχεύουν να ανεξαρτητοποιηθούν γρήγορα από το ρωσικό πετρέλαιο και τον άνθρακα.

Ωστόσο, ο απογαλακτισμός της Γερμανίας από την εξάρτησή της από το φυσικό αέριο θα είναι πιο δύσκολος, λόγω της έλλειψης ικανότητας εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης