Διεθνή

Χάσμα στις διαπραγματεύσεις Ρωσίας - Ουκρανίας, νέα συνέχεια σήμερα (15/3)

Χάσμα στις διαπραγματεύσεις Ρωσίας - Ουκρανίας, νέα συνέχεια σήμερα (15/3)
Τι προβλέπει σύμβουλος του Ουκρανού Προέδρου
Το χάσμα στις διαπραγματεύσεις είναι μεγάλο, οι συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας συνεχίζονται και σήμερα 15 Μαρτίου 2022 αλλά οι διαφωνίες ειδικά στο εδαφικό είναι μεγάλες. 
 

Η Ουκρανία δεν αποδέχεται την παραχώρηση εδαφών όπως Κριμαίας και Donbass και χαρακτηρίζει «απαράδεκτες τις εδαφικές απαιτήσεις της Ρωσίας»
Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky ζήτησε να παραταθεί ο στρατιωτικός νόμος κατά 30 ημέρες.
Να σημειωθεί ότι η Ρωσική πλευρά αναφέρει ότι πλέον στόχος είναι οι μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας και αυτό μεταφράζεται σε αλλαγή της στρατιωτικής τακτικής των ρώσων οι οποίοι έως τώρα χτυπούσαν στόχους γύρω από τις μεγάλες πόλεις.

Θα τελειώσει ο πόλεμος αρχές Μαίου 2022;

Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι πιθανό να έχει τελειώσει στις αρχές Μαΐου, όταν η Ρωσία εξαντλήσει τους πόρους, δήλωσε ο Oleksiy Arestovich, σύμβουλος του επιτελάρχη του Ουκρανού προέδρου.
Οι συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας - στις οποίες ο Oleksiy Arestovich δεν εμπλέκεται προσωπικά - έχουν μέχρι στιγμής δώσει πολύ λίγα αποτελέσματα εκτός από αρκετούς ανθρωπιστικούς διαδρόμους σε πολιορκημένες ουκρανικές πόλεις.
Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε από πολλά ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, ο Arestovich είπε ότι ο ακριβής χρόνος θα εξαρτηθεί από το πόσους πόρους η Ρωσία είναι διατεθειμένη να δεσμεύσει για τον πόλεμο.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης