Ενέργεια

Οικονόμου: Οι πολίτες θα πληρώνουν τη βενζίνη φθηνότερα από την τιμή της αντλίας

Οικονόμου: Οι πολίτες θα πληρώνουν τη βενζίνη φθηνότερα από την τιμή της αντλίας
O κ. Οικονόμου υποστήριξε ότι οι δυνατότητες παρέμβασης της κυβέρνησης είναι περιορισμένες
Σχετικά Άρθρα

Εντός των επόμενων 24ωρων αναμένονται οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα στήριξης πολιτών και επιχειρήσεων απέναντι στην εκτόξευση των τιμών της ενέργειας.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, περιγράφοντας τα νέα μέτρα, υποστήριξε ότι σχεδιάζεται:

  1. Συνέχιση της στήριξης για τους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου. Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, καταβάλλεται προσπάθεια να είναι όσο το δυνατόν πιο ενισχυμένη και ουσιαστική η βοήθεια
  2. Οικονομική ενίσχυση των πιο ευάλωτων και αδύναμων πολιτών, για να αντιμετωπίσουν το κύμα της ακρίβειας
  3. Παρέμβαση στα καύσιμα, ώστε εκείνος που πηγαίνει και βάζει καύσιμα, να πληρώνει σε τιμή μικρότερη από εκείνη που αναγράφεται στην αντλία. Θα υπάρχουν και εκεί εισοδηματικά κριτήρια, πιο διευρυμένα από τα κριτήρια που θα υπάρχουν για την οικονομική ενίσχυση των πιο ευάλωτων. Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν διέψευσε -μιλώντας στον Ant1- ότι το εισοδηματικό όριο για το εν λόγω μέτρο θα είναι της τάξης των 25.000-30.000 ευρώ ετησίως.

«Δεν θα είναι ούτε δύσκολος ούτε σαν άσκηση "πυρηνικής φυσικής" ούτε πολύπλοκος ο τρόπος που θα δίνεται αυτή η ενίσχυση. Ο κόσμος θα πληρώνει ικανοποιητικά φθηνότερα τα καύσιμα από όσο αναγράφεται στην αντλία. Αυτό πρέπει να συγκρατήσουν αυτήν την στιγμή οι πολίτες» προσέθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφέροντας πως αύριο ή μεθαύριο θα υπάρξει η επίσημη ανακοίνωση των νέων μέτρων στήριξης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και των ανατιμήσεων.

Περιορισμένες οι δυνατότητες

Πάντως, ο κ. Οικονόμου υποστήριξε ότι οι δυνατότητες παρέμβασης της κυβέρνησης είναι περιορισμένες.
«Η κατάσταση είναι δύσκολη για όλους, περάσαμε και περνάμε μέσα από Συμπληγάδες, τα προβλήματα είναι μεγάλα για όλους, όμως οι δυνατότητες που έχουμε είναι περιορισμένες και πρέπει κάνοντας επεμβάσεις να στηρίξουμε πολίτες όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά, χωρίς να τινάξουμε την οικονομία στον αέρα» είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε: «Επιχειρούμε να κάνουμε μια παρέμβαση και στα επαγγελματικά, διότι και αυτός ο κόσμος που παράγει πιέζεται. Ότι είναι δυνατόν να γίνει, θα γίνει».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης