Ενέργεια

Η διπλωματική «ντρίπλα» των ΗΠΑ για την Βενεζουέλα και την αγορά πετρελαίου

Η διπλωματική «ντρίπλα» των ΗΠΑ για την Βενεζουέλα και την αγορά πετρελαίου
Ο πόλεμος αυτός αύξησε θεαματικά τις τιμές του πετρελαίου, αναζωπυρώνοντας τον διάλογο στις ΗΠΑ για τον ενεργειακό εφοδιασμό της χώρας

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Jen Psaki, διαβεβαίωσε χθες (14/3) ότι δεν διεξάγονται «ενεργές συζητήσεις αυτή τη στιγμή» για την αγορά από τις ΗΠΑ ποσοτήτων πετρελαίου από τη Βενεζουέλα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών.

Το Καράκας προ ημερών προχώρησε στην αποφυλάκιση δύο Αμερικανών οι οποίοι κρατούνταν στη χώρα, χειρονομία καλής θέλησης που τροφοδότησε τη σεναριολογία περί αναθέρμανσης των σχέσεων με την Ουάσινγκτον και πιθανής επανέναρξης των εισαγωγών αργού από το κράτος της Λατινικής Αμερικής, που είναι επί του παρόντος απαγορευμένες. Πριν από αυτή τη ρήξη, οι ΗΠΑ ήταν ο βασικός αγοραστής του αργού της Βενεζουέλας.


Ο αναγκαίος διάλογος λόγω εφοδιασμού

Ο πόλεμος αυτός αύξησε θεαματικά τις τιμές του πετρελαίου, αναζωπυρώνοντας τον διάλογο στις ΗΠΑ για τον ενεργειακό εφοδιασμό της χώρας, ειδικά αφού η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου αποφάσισε να απαγορεύσει τις εισαγωγές ρωσικού αργού.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, που θέλει να εγγυηθεί «τη σταθερότητα του παγκόσμιου ενεργειακού εφοδιασμού», έχει προχωρήσει τελευταία σε ριψοκίνδυνες διπλωματικές πρωτοβουλίες για να αυξηθεί η προσφορά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης