Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ford: Ενισχύονται οι στόχοι της ηλεκτροκίνησης στην Ευρώπη

Ford: Ενισχύονται οι στόχοι της ηλεκτροκίνησης στην Ευρώπη
Εκτιμάται ότι οι ετήσιες πωλήσεις της στην Ευρώπη θα ξεπεράσουν τις 600.000 μονάδες το 2026

Η Ford ανακοίνωσε σημαντικά βήματα προς ένα πλήρως ηλεκτρικό μέλλον στην Ευρώπη, στο πλαίσιο του οποίου η εταιρεία μετασχηματίζεται προσφέροντας μία νέα γενιά επτά, αμιγώς ηλεκτρικών, πλήρως συνδεδεμένων επιβατικών και επαγγελματικών οχημάτων van μέχρι το 2024, προσθέτοντας ότι σχεδιάζει να πουλήσει περισσότερα από 600.000 EVs στην περιοχή μέχρι το 2026.

Αυτή η πρακτική θα βοηθήσει τη Ford να επιτύχει τον παγκόσμιο στόχο της να πουλήσει περισσότερα από 2 εκατομμύρια EV ετησίως και να επιτύχει προσαρμοσμένο περιθώριο λειτουργικού κέρδους 10% έως το 2026.

Η πορεία μας προς ένα πλήρως ηλεκτρικό μέλλον είναι κάτι απόλυτα επιβεβλημένο για να μπορέσει η Ford να ικανοποιήσει τις ανάγκες των πελατών σε μία Ευρώπη που μετασχηματίζεται» δήλωσε ο Stuart Rowley , πρόεδρος, Ford Ευρώπης. «Επίσης αφορά την επιτακτική ανάγκη για μεγαλύτερη προστασία του πλανήτη μας, αποτελώντας μία θετική συνεισφορά στην κοινωνία και μειώνοντας τους ρύπους σύμφωνα με τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα.»

Όλες αυτές οι προσπάθειες θα υποστηρίξουν τα παγκόσμια σχέδια της Ford για σημαντική μείωση των εκπομπών άνθρακα. Η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ότι στοχεύει σε μηδενικές εκπομπές ρύπων για όλα οχήματά της που θα κυκλοφορούν στην Ευρώπη και ανθρακική ουδετερότητα από το Ευρωπαϊκό αποτύπωμα των εγκαταστάσεων, των υπηρεσιών logistics και των προμηθευτών της μέχρι το 2035.

Εγκαταστάσεις μπαταριών

Για την υποστήριξη των φιλόδοξων σχεδίων εξηλεκτρισμού οχημάτων της Ford, οι εταιρείες Ford, SK On Co., Ltd. και Koç Holding υπέγραψαν ένα μη δεσμευτικό Μνημόνιο Συνεργασίας (MOU) για μία νέα κορυφαία στον κλάδο κοινοπραξία στην Τουρκία. Εφόσον οριστικοποιηθεί η τελική συμφωνία, οι τρεις εταίροι σχεδιάζουν να δημιουργήσουν μία από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις παραγωγής μπαταριών για EV στην ευρύτερη Ευρωπαϊκή περιοχή.

Η έδρα της κοινοπραξίας θα βρίσκεται κοντά στην Άγκυρα και θα κατασκευάζει κυψέλες NMC υψηλής περιεκτικότητας σε νικέλιο για συναρμολόγηση σε μονάδες συστοιχίας μπαταριών. Η παραγωγή πρόκειται να ξεκινήσει περί τα μέσα της δεκαετίας με ετήσια δυναμικότητα από 30 έως 45 γιγαβατώρες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης