Ενέργεια

Κομισιόν: Οι υψηλές τιμές στην ενέργεια είναι ζήτημα που το αντιμετωπίζουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Κομισιόν: Οι υψηλές τιμές στην ενέργεια είναι ζήτημα που το αντιμετωπίζουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο
Η πολιτική συνοχής παρέχει μεγάλη στήριξη για την αντιμετώπιση βασικών πτυχών του ενεργειακού προβλήματος δήλωσε η επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων, Ελίζα Φερέιρα,

«Είναι ένα ζήτημα που το αντιμετωπίζουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο», τόνισε η επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων, Ελίζα Φερέιρα, απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειήσεων για το αν σχεδιάζονται, στο πλαίσιο της πολιτικής συνοχής, να ληφθούν μέτρα της ΕΕ για τις υψηλές τιμές στην ενέργεια. Κατά τη συνέντευξη Τύπου για το 8ο Φόρουμ για τη Συνοχή, η Ευρωπαία επίτροπος ανέφερε πως η ενέργεια δεν άπτεται στην πολιτική συνοχής και σημείωσε ότι σύντομα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δημοσιεύσει τις απόψεις της για τον τρόπο αντιμετωπίσης των τιμών ενέργειας.

«Ένα συγκεκριμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι η ενεργειακή φτώχεια και πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τους πολίτες να αντιμετωπίσουν το αυξημένο κόστος της ενέργειας. Είναι ένα πρόβλημα που υπήρχε πριν», προσέθεσε.

Όπως τόνισε η κ. Φερέιρα, η πολιτική συνοχής παρέχει μεγάλη στήριξη για την αντιμετώπιση βασικών πτυχών του ενεργειακού προβλήματος. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στην ισχυρή στήριξη στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Ο επίτροπος για την Απασχόληση και τα Κοινωνικά Δικαιώματα, Νικολά Σμιτ αναφέρθηκε στην «εργαλειοθήκη» που υιοθέτησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Οκτώβριο του περασμένου έτους με σκοπό την αντιμετώπιση της αύξησης των παγκόσμιων τιμών ενέργειας. Στην εργαλειοθήκη περιλαμβάνονται διάφορα μέτρα που προτείνονται να χρησιμοποιήσουν τα κράτη-μέλη για να αμβλύνουν τις αυξήσεις των τιμών στην ενέργεια και ειδικότερα για να μετριάσουν τις επιπτώσεις στα φτωχότερα νοικοκυριά. Αυτή, επεσήμανε, «είναι περισσότερο μία βραχυπρόθεσμη προσέγγιση που απαιτείται» και προέταξε, μαζί με την επίτροπο Ελίζα Φερέιρα, μακροπρόθεσμα ζητήματα, όπως την πράσινη μετάβαση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης