Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Reuters: Πιθανό εμπάργκο της ΕΕ στο ρωσικό πετρέλαιο - Πάνω από τα 100 δολ/βαρέλι οι τιμές σε brent και αργό

Reuters: Πιθανό εμπάργκο της ΕΕ στο ρωσικό πετρέλαιο - Πάνω από τα 100 δολ/βαρέλι οι τιμές σε brent και αργό
Την ανιούσα παίρνουν τοι τιμές του πετρελαίου μετά από αυτές τις εξελίξεις

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα συζητήσουν την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας, περιλαμβανομένων κυρώσεων στον ενεργειακό τομέα και το ρωσικό πετρέλαιο, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Josep Borrell.

«Οι υπουργοί θα το συζητήσουν αυτό», επεσήμανε ο Borrell μιλώντας στους δημοσιογράφους λίγο πριν την έναρξη της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες, απαντώντας στο ερώτημα αν θα συζητηθεί η επιβολή κυρώσεων στις εξαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία.

«Από την ιρλανδική πλευρά, είμαστε ανοικτοί σε κάτι τέτοιο», σχολίασε ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών Σάιμον Κόβενι.

Η αναφορά του Reuters

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Reuters, οι αρχηγοί των κρατών μελών της ΕΕ θα μελετήσουν κατά πόσον θα επιβάλουν εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο στις επαφές τους με τον Joe Biden σε μια σειρά συνόδων αυτή την εβδομάδα σχεδιασμένων για τη σκλήρυνση της απάντησης της Δύσης έναντι της Μόσχας.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, επικαλούμενο ευρωπαϊκές και αμερικανικές πηγές, στο τραπέζι τίθεται η πιθανότητα να επεκταθούν περαιτέρω οι κυρώσεις και η ΕΕ φέρεται ήδη να επεξεργάζεται και πέμπτο πακέτο, που ίσως περιλαμβάνει και εμπάργκο στις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία μετά τις αντίστοιχες αποφάσεις που έχουν λάβει ΗΠΑ και Βρετανία. Η συζήτηση για τις κυρώσεις θα συνεχιστεί σήμερα σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Άνοδος των τιμών πετρελαίου

Όπως γίνεται αντιληπτό, την ανιούσα παίρνουν τοι τιμές του πετρελαίου μετά από αυτές τις εξελίξεις. Το brent σημειώνει άνοδο της τάξης του 4% στα 112 δολ/βαρέλι και το αργό ενισχύεται κατά 4,21% στα 109 δολ/βαρέλι.

 Σαουδική Αραβία και ΗΑΕ, τα δύο μέλη του του OPEC που θα μπορούσαν να αυξήσουν άμεσα την παραγωγή, προς το παρόν αντιστέκονται στις εκκλήσεις των μεγάλων χωρών, να το κάνουν ταχύτερα για να συμβάλουν στην αποκλιμάκωση των τιμών του πετρελαίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης