Ενέργεια

Ενέργεια και πέμπτο πακέτο κυρώσεων στη συζήτηση των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ και ΥΠΑΜ

Ενέργεια και πέμπτο πακέτο κυρώσεων στη συζήτηση των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ και ΥΠΑΜ
Η ΕΕ και οι δυτικοί σύμμαχοί της έχουν επιβάλει σημαντικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας και της Λευκορωσίας μέχρι στιγμής

Καθώς οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της ΕΕ συναντώνται στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα (21 Μαρτίου), το ερώτημα είναι μέχρι πού είναι διατεθειμένη να φτάσει η Ένωση σε περίπτωση περαιτέρω κλιμάκωσης του πολέμου στην Ουκρανία.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα συζητήσουν πιθανότατα ένα πέμπτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας πριν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν φτάσει στις Βρυξέλλες την Πέμπτη για συνόδους κορυφής με το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τη Σύνοδο των G7, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας.

Η ΕΕ και οι δυτικοί σύμμαχοί της έχουν επιβάλει σημαντικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας και της Λευκορωσίας μέχρι στιγμής, συμπεριλαμβανομένου του αποκλεισμού αρκετών ρωσικών τραπεζών από το SWIFT, τα χρηματοπιστωτικά και το εμπόριο, και 685 Ρώσων και Λευκορώσων.

Οικονομικά η πιο δύσκολη επιλογή θα είναι αυτή την εβδομάδα για το αν οι κυρώσεις στοχεύσουν τελικά το ρωσικό πετρέλαιο, όπως έκαναν οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Η ΕΕ δεν το έχει κάνει ακόμη, δεδομένης της ενεργειακής της εξάρτησης από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης