Ενέργεια

Vitol: Οι περιορισμένες επενδύσεις στην παραγωγή πετρελαίου θα διευρύνουν το χάσμα ζήτησης τα επόμενα χρόνια

Vitol: Οι περιορισμένες επενδύσεις στην παραγωγή πετρελαίου θα διευρύνουν το χάσμα ζήτησης τα επόμενα χρόνια
Oι εκτιμήσεις του CEO της Vitol, Russell Hardy για την πετρελαϊκή ζήτηση

Η ζήτηση πετρελαίου αυξάνεται και αναμένεται να ξεπεράσει τα επίπεδα πριν από την πανδημία φέτος, σύμφωνα με τον παγκόσμιο γίγαντα του ενεργειακού εμπορίου Vitol, ο οποίος βλέπει την αύξηση της ζήτησης πετρελαίου να συνεχίζει να αυξάνεται την επόμενη δεκαετία.

Παράλληλα, σημειώνει ότι οι περιορισμένες επενδύσεις στην παραγωγή πετρελαίου θα διευρύνουν το χάσμα ζήτησης τα επόμενα χρόνια. «Ενώ αναμένουμε πτώση της ζήτησης πετρελαίου μακροπρόθεσμα, η ζήτηση είναι πιθανό να συνεχίσει να αυξάνεται για την επόμενη δεκαετία. Δεδομένης της περιορισμένης επένδυσης στην παραγωγή, αναμένουμε να διευρυνθεί ένα "κενό ζήτησης" τα επόμενα χρόνια» δήλωσε χαρακτηριστικά ο CEO Russell Hardy.

Οι επιδόσεις το 2021

Τα κέρδη της Vitol επωφελήθηκαν εν μέρει από το χάσμα ζήτησης ήδη το 2021, με τα έσοδα να εκτινάσσονται στα 279 δισεκατομμύρια δολάρια, από 140 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020, καθώς τα αποθέματα πετρελαίου μειώθηκαν κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, φθάνοντας στα χαμηλά πολλών ετών.

Ενώ η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είχε ως αποτέλεσμα τις υψηλότερες τιμές σε πετρέλαιο και βενζίνη, «οι ενεργειακές αγορές ήταν ήδη σφιχτές κατά την είσοδό μας στην τρέχουσα κρίση» πρόσθεσε ο Hardy. Σημειώνεται ότι η Vitol διαπραγματεύτηκε πέρυσι συνολικά 7,6 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου ημερησίως.

Τέλος, ενώ οι δημοσκοπήσεις και ορισμένοι αναλυτές έχουν προτείνει ότι η ζήτηση βενζίνης ενδέχεται να υποστεί κάποια καταστροφή αφού ξεπεράσει το όριο των 4 δολ/γαλόνι, μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρηθεί κάποια σοβαρή ζημιά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης