Ενέργεια

Πετρέλαιο: Στα 116 δολ. το βαρέλι κινείται το Brent, στα 111 δολ. το αργό

Πετρέλαιο: Στα 116 δολ. το βαρέλι κινείται το Brent, στα 111 δολ. το αργό

 Οι ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών διαφωνούν για τις κυρώσεις για το πετρέλαιο - Το δολάριο ΗΠΑ κερδίζει έδαφος μετά τις δηλώσεις Πάουελ

 

Μεικτά κινήθηκε το πετρέλαιο την Τρίτη καθώς το δολάριο ενισχύθηκε και φαινόταν απίθανο η Ευρωπαϊκή Ένωση να επιδιώξει εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, μια μέρα μετά την άνοδο των τιμών κατά 7% και επίσης άνοδο νωρίτερα στη συνεδρίαση.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης διχάζονται για το αν θα συμμετάσχουν στις κυρώσεις για το ρωσικό πετρέλαιο. Ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, λένε ότι το μπλοκ εξαρτάται πολύ από τα ορυκτά καύσιμα της Ρωσίας για να αντέξει ένα τέτοιο βήμα.

«Είναι πολύ ξεκάθαρο ότι η γερμανική οικονομία θα καταστραφεί, οπότε η ΕΕ υποχωρεί από τη ρωσική απαγόρευση», δήλωσε ο John Kilduff, της Again LLC.

Περί τις 20:20 ώρα Ελλάδας το Brent ενισχυόταν κατά 0,68%, στα 116,41 δολάρια το βαρέλι ενώ το αμερικανικό αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate υποχωρούσε κατά 0,15%, στα 111,95 δολάρια. Τη Δευτέρα, και τα δύο συμβόλαια είχαν κερδίσει πάνω από 7%.

Το πετρέλαιο πιέστηκε επίσης από το ισχυρότερο δολάριο ΗΠΑ, το οποίο ενισχίθηκε μια μέρα μετά τα σχόλια του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, που επισήμαναν μια πιο επιθετική κίνηση από την κεντρική τράπ3εζα.
Ένα ισχυρό δολάριο κάνει το αργό πιο ακριβό για άλλους κατόχους νομισμάτων και τείνει να επιβαρύνει την διάθεσηγια ρίσκο.
«Η λέξη «παροδική» σχετικά με τον πληθωρισμό είναι μια μακρινή ανάμνηση, κυρίως λόγω της αύξησης των τιμών των εμπορευμάτων», δήλωσε ο Tamas Varga της PVM. «Οι κεντρικές τράπεζες, με επικεφαλής την Federal Reserve, είναι έτοιμες να αυξήσουν σημαντικά το κόστος δανεισμού».
Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Brent έφτασε τα 139 δολάρια το βαρέλι, το υψηλότερο επίπεδο από το 2008.

Στήριξη στις τιμές του πετρελαίου προσέφερε η ανησυχία για την προμήθεια, καθώς η ομάδα Χούτι της Υεμένης, εεπιτέθηκε σε εγκαταστάσεις αφαλάτωσης ενέργειας και νερού της Σαουδικής Αραβίας. Τη Δευτέρα, η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσεότι δεν θα φέρει ευθύνη για τυχόν ελλείψεις σε παγκόσμιο επίπεδο μετά τις επιθέσεις των Χούτι, σηματοδοτώντας την αυξανόμενη απογοήτευση της Σαουδικής Αραβίας με τον χειρισμό της Υεμένης και του Ιράν από την Ουάσιγκτον.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης