Διεθνή

Συμπτώματα δηλητηρίασης εμφάνισαν Αμπράμοβιτς και Ουκρανοί διαπραγματευτές

Συμπτώματα δηλητηρίασης εμφάνισαν Αμπράμοβιτς και Ουκρανοί διαπραγματευτές
Ευθύνες σε σκληροπυρηνικούς στη Μόσχα
Συμπτώματα δηλητηρίασης μετά από συνάντηση στο Κίεβο μέσα στον Μάρτιο εμφάνισαν ο Ρώσος ολιγάρχης Ρομάν Αμπράμοβιτς και Ουκρανοί διαπραγματευτές, σύμφωνα με όσα αποκαλύψαν στη WSJ άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Οο Abramovich, μετά τη συνάντηση στην ουκρανική πρωτεύουσα, μετέβη στη Μόσχα και στο Λβιβ, ενώ φέρεται να ήταν «παρών» και σε άλλες περιοχές όπου πραγματοποιήθηκαν διαπραγματεύσεις.
Τουλάχιστον δύο ανώτερα μέλη της ουκρανικής διαπραγματευτικής ομάδας εμφάνισαν συμπτώματα που περιελάμβαναν κόκκινα μάτια, συνεχές και επώδυνο δάκρισμα και ξεφλούδισμα του δέρματος στα πρόσωπα και τα χέρια τους, σημείωσαν οι πηγές.

Οι ίδιοι επέρριψαν την ευθύνη για την επίθεση σε σκληροπυρηνικούς στη Μόσχα, οι οποίοι είπαν ότι ήθελαν να σαμποτάρουν τις συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου. Πρόσωπο κοντά στον κ. Αμπράμοβιτς είπε ότι δεν ήταν σαφές ποιος είχε βάλει στο στόχαστρο την ομάδα.

Η κατάσταση της υγείας του κ. Αμπράμοβιτς και των Ουκρανών διαπραγματευτών, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής των Τατάρων της Κριμαίας Ρουστέμ Ουμέροφ, έχει βελτιωθεί έκτοτε και η ζωή τους δεν διατρέχει κίνδυνο, επισήμαναν οι πηγές.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος συναντήθηκε με τον κ. Αμπράμοβιτς, δεν επηρεάστηκε, σημείωσαν. Ο εκπρόσωπος του κ. Ζελένσκι είπε ότι δεν έχει πληροφορίες για δηλητηρίαση.

Δυτικοί εμπειρογνώμονες που εξέτασαν το περιστατικό είπαν ότι ήταν δύσκολο να προσδιοριστεί εάν τα συμπτώματα προκλήθηκαν από χημικό ή βιολογικό παράγοντα ή από κάποιο είδος επίθεσης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, ανέφεραν άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης