Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Πληροφορίες - κλειδιά συλλέγει η Επιτροπή Ανταγωνισμού για το καρτέλ

Πληροφορίες - κλειδιά συλλέγει η Επιτροπή Ανταγωνισμού για το καρτέλ
Όλοι αναζητούν τον πιθανό δράστη, ο οποίος προστατεύεται από την νομοθεσία

Φαίνεται ότι η επέλαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις πέντε μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες, δεν ήταν ούτε τυχαία ούτε αποσπασματική.
Πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι έγινε μετά από λήψη συγκεκριμένων καταγγελιών που αφορούν κυρίως την ανομολόγητη συνεργασία Ελλάκτωρ με ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ οι οποίες έχουν κοινό μέτοχο την Reggeborgh.
Δεν είναι τυχαίο ότι η «επίσκεψη» των ελεγκτών στις δύο αυτές εταιρείες είχε μεγαλύτερη χρονική διάρκεια αλλά και οι έρευνες στις άλλες κατασκευαστικές εταιρείες ήταν προσανατολισμένες σε συγκεκριμένα και πολύ… σαφή ερωτήματα.
Αναζητούσαν στοιχεία που αφορούσαν συγκεκριμένες δημοπρασίες έργων και αυτός είναι ο λόγος που οι άλλες εταιρείες δεν φαίνεται να ανησυχούν ιδιαίτερα, εκτός βέβαια από τους δύο εμπλεκόμενους.

Ο πιθανός δράστης

Ωστόσο όλοι αναζητούν τον πιθανό δράστη, ο οποίος προστατεύεται από την νομοθεσία, δεν θα τιμωρηθεί εφόσον τεκμηριωθούν οι καταγγελίες για το καρτέλ και επιπλέον θα έχει πλήξει καίρια τους ανταγωνιστές του.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση του καρτέλ των κατασκευαστικών που είχε ανοίξει το 2017 είχε ως κατάληξη την ενοχή των μεγάλων εταιρειών που υποχρεώθηκαν σε βαριά πρόστιμα.
Τότε είχαν αποδεχθεί την ενοχή τους και την καταβολή προστίμων με αντάλλαγμα τον μη αποκλεισμό από τους διαγωνισμούς του δημοσίου χάρη στους οποίους επέζησαν.
Τώρα εφόσον καταδικαστούν θα θεωρηθούν υπότροποι οπότε οι ποινές θα είναι πολύ πιο εξοντωτικές, ίσως με εξαιρετικά δυσμενείς συνέπειες.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού είχε εντοπίσει εδώ και πολύ καιρό την άγνωστη στο κοινό, σχέση ελέγχου των δύο εταιρειών ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Ελλάκτωρ από την ολλανδική εταιρεία που «περιέργως» συμπίπτει με την απουσία της Ελλάκτωρ από πολλούς διαγωνισμούς προς όφελος πάντα της «φίλης» εταιρείας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

www.worldenergynews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης