Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στο μηδέν οι ροές φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Yamal-Europe

Στο μηδέν οι ροές φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Yamal-Europe

 Οι ροές προς τη Γερμανία μέσω του αγωγού Nord Stream 1 ανήλθαν σε 73.389.870 κιλοβατώρες ανά ώρα (kWh/h), ελάχιστη αλλαγή σε σχέση με τις προηγούμενες 24 ώρες

 

 Οι ροές φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Yamal-Europe στο σημείο Mallnow της Γερμανίας μειώθηκαν στο μηδέν το απόγευμα της Τρίτης, σύμφωνα με στοιχεία από τον χειριστή Gascade, ενώ οι παραδόσεις ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη στις άλλες δύο βασικές διαδρομές του αγωγού ήταν σε γενικές γραμμές σταθερές.

Σύμφωνα με το Reuetrs οι ροές ανατολικής κατεύθυνσης στην Πολωνία από τη Γερμανία κατά μήκος του αγωγού Yamal-Europe στο συνοριακό σημείο Mallnow ήταν τελευταία φορά σε 1.451.155 kWh/h στις 13:00 τοπική ώρα (11:00 GMT), αλλά έκτοτε έχει μειωθεί στο μηδέν, σύμφωνα με στοιχεία από τον χειριστή Gascade.

Ο αγωγός με κατεύθυνση δυτικά αντιστράφηκε στις 15 Μαρτίου καθώς οι υποψηφιότητες για μεταφορά φυσικού αερίου στη Γερμανία υποχώρησαν στο μηδέν, ενώ οι Πολωνοί πελάτες αγόραζαν αέριο από τη Γερμανία.

Η Ρωσία έχει ανακοινώσει ότι θα επεξεργαστεί πρακτικές ρυθμίσεις μέχρι την Πέμπτη ώστε οι ξένες εταιρείες να πληρώνουν το αέριο της σε ρούβλια, αυξάνοντας την πιθανότητα διακοπής του εφοδιασμού καθώς οι δυτικές χώρες έχουν μέχρι στιγμής απορρίψει τη ζήτηση της Μόσχας για αλλαγή νομίσματος.

Αγωγοί

Ωστόσο, οι ροές προς τη Γερμανία μέσω του αγωγού Nord Stream 1 μέσω της Βαλτικής Θάλασσας ανήλθαν σε 73.389.870 κιλοβατώρες ανά ώρα (kWh/h), ελάχιστη αλλαγή σε σχέση με τις προηγούμενες 24 ώρες.

Ο ρωσικός κολοσσός φυσικού αερίου Gazprom έχει δεσμεύσει κάποια χωρητικότητα μεταφοράς φυσικού αερίου προς τα δυτικά μέσω του αγωγού Yamal-Europe για την Τρίτη το βράδυ και για την Τετάρτη, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο τα αποτελέσματα της δημοπρασίας.

Οι πραγματικές ροές δεν είναι εγγυημένες επειδή η Gazprom δεν χρησιμοποιεί πάντα δεσμευμένη χωρητικότητα.

Οι υποψηφιότητες για ροές στη Σλοβακία από την Ουκρανία μέσω του συνοριακού σημείου Velke Kapusany ήταν 882.249 μεγαβατώρες (MWh) την ημέρα την Τρίτη, σύμφωνα με στοιχεία από τη σλοβακική εταιρεία TSO Eustream.

Χαμηλότερα κινήθηκε η τιμή του φυσικού αερίου καθώςτον Ολλανδικό κόμβο η τιμή του συμβολαίου TTF για τον Απρίλιο βρίσκεται στα 106 ευρώ ανά μεγαβατώρα (MWh) από 108 χθες.
Το συμβόλαιο του Μαϊου διαμορφώθηκε στα 107 ευρώ/MWh από 110 ευρώ ανά μεγαβατώρα (MWh) χθες.



www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης