Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Κέρδη 1,2% για τον S&P και 1,8% για τον Nasdaq, 339 μονάδες πάνω ο Dow

Wall Street: Κέρδη 1,2% για τον S&P και 1,8% για τον Nasdaq, 339 μονάδες πάνω ο Dow
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,44% στις 583,35 μονάδες

Άνοδος στη Wall Street την Τρίτη, καθώς οι traders παρακολουθούσαν τις διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός στην Ευρώπη.

Ο Dow Jones κέρδισε 339 μονάδες, ή 0,97% στις 35,295 μονάδες.
Ο S&P 500 κέρδισε 1,23% στις 4,631 μονάδες,
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,44% στις 583,35 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,84% στις 14,619 μονάδες.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες ήταν από τους κερδισμένους, με τη Ford και τη GM να σημειώνουν άνοδο περίπου 5%. Στον τομέα της τεχνολογίας, το Netflix ενισχύθηκε περισσότερο από 3% και το Snap έκανε άλμα σχεδόν 5%.

Το πενταετές ομόλογο του Δημοσίου διατηρήθηκε πάνω από το 30ετές την Τρίτη, τροφοδοτώντας ανησυχίεγια ύφεση.Η διαφορά μεταξύ των αποδόσεων 2 και 10 ετών, την οποία οι οικονομολόγοι βλέπουν ως πρόγνωση για πιθανή ύφεση, μειώθηκε επικίνδυνα την Τρίτη. Ακόμη και όταν η καμπύλη αποδόσεων προβλέπει σωστά μια ύφεση, μπορεί να μεσολαβήσει περισσότερο από ένα έτος μέχρι να συμβεί η επιβράδυνση, δείχνει η ιστορία.
Η αυξανόμενη ελπίδα για κατάπαυση του πυρός Ρωσίας-Ουκρανίας φάνηκε να βοηθά το επενδυτικό κλίμα το πρωί της Τρίτης. Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Αλεξάντερ Φόμιν δήλωσε την Τρίτη ότι η χώρα θα μειώσει «δραστικά» τη στρατιωτική δραστηριότητα κοντά στο Κίεβοαν και οι δύο πλευρές έχουν δηλώσει τις τελευταίες ημέρες ότι δεν είναι κοντά στην επίτευξη συμφωνίας. Οι μετοχές έχασαν ορισμένα από τα κέρδη τους την Τρίτη, αφού ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken είπε ότι οι ΗΠΑ επικεντρώθηκαν στις ενέργειες της Ρωσίας περισσότερο από τα λόγια τους.
Ο Dow και ο S&P 500 καταγράφουν την τέταρτη συνεχή θετική τους συνεδρίαση. Ο S&P 500 έχει πλέον ανακάμψει περισσότερο από 10% από τις 14 Μαρτίου.

Το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Τρίτη, επεκτείνοντας τις απώλειες από την προηγούμενη μέρα, αφού η Ρωσία χαρακτήρισε εποικοδομητικές τις ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία και τα νέα lockdown της Κίνας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού έπληξαν τη ζήτηση καυσίμων.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού πετρελαίου αναφοράς West Texas Intermediate υποχώρησαν για λίγο κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι το πρωί της Τρίτης πριν ανακάμψουν αργότερα.
Περί τις 22:45 ώρα Ελλάδας το Brent υποχωρούσε 1,56% στα 110,72 δολάρια το βαρέλι και αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) κατά 1,62%, στα 104,74 δολάρια το βαρέλι. Και τα δύο έχασαν περίπου 7% τη Δευτέρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης