Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Τσουνάμι 170.000 φορολογικών ελέγχων και διασταυρώσεων το 2022

Τσουνάμι 170.000 φορολογικών ελέγχων και διασταυρώσεων το 2022
Πέρα από τους εξαφανισμένους εμπόρους βαρύτητα θα δοθεί και στα ληξιπρόθεσμα χρέη που τελούν υπό το βάρος των εκκολαπτόμενων «κόκκινων» οφειλών

Μπαράζ 170.000 ελέγχων με στόχο τη βεβαίωση φόρων ύψους 1,8 δισ. ευρώ προβλέπει το επιχειρησιακό σχέδιο της ΑΑΔΕ για το 2022.
Την ίδια ώρα οι υπηρεσίες ξεκινούν σαφάρι για τον εντοπισμό 120 εμπόρων καθώς το κανόνι από τα κατά μέσο όρο διαφυγόντα έσοδα απειλεί να υπερβεί τα 280.000 ευρώ.
Πρόκειται για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που, ενώ προχώρησαν κανονικά στην έκδοση ΑΦΜ με την έναρξη της δραστηριότητας, στη συνέχεια επιχείρησαν να σβήσουν τα φορολογικά τους ίχνη για να καταστεί ευκολότερη η διαφυγή τους από τα δίχτυα της ΑΑΔΕ.

Πέρα από τους εξαφανισμένους εμπόρους βαρύτητα θα δοθεί και στα ληξιπρόθεσμα χρέη που τελούν υπό το βάρος των εκκολαπτόμενων «κόκκινων» οφειλών, ενώ μεγάλη ανησυχία για το συγκεκριμένο θέμα υπάρχει και από τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών που βρίσκονται στην Αθήνα για τη 14η αξιολόγηση.
Επισημαίνεται ότι η δεξαμενή των απλήρωτων οφειλών ξεχείλισε τον Ιανουάριο αγγίζοντας τα 113 δισ. ευρώ, με τα νέα χρέη να φτάνουν τα 803 εκατ. ευρώ και την ΑΑΔΕ να ανεβάζει στροφές για την ανάσχεση του κύματος των οφειλών.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης