Διεθνή

Σήμερα ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων Ουκρανίας - Ρωσίας

Σήμερα ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων Ουκρανίας - Ρωσίας
H ένταση δεν φαίνεται να αποκλιμακώνεται

Η Ουκρανία και η Ρωσία θα συνεχίσουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες τους ψηφιακά σήμερα όπως δήλωσε ανώτερος ουκρανός αξιωματούχος την Τετάρτη μετά το πέρας των διαπραγματεύσεων στην Τουρκία.

Ο ουκρανός διαπραγματευτής Ντέβιντ Αραχάμια ανέφερε ακόμη σε ανάρτησή του σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης ότι η ουκρανική πλευρά πρότεινε να συναντηθούν οι δύο ηγέτες, αλλά η ρωσική απάντησε ότι χρειάζεται προηγουμένως να γίνει περισσότερη δουλειά για να έχει προετοιμαστεί σχέδιο συμφωνίας.

Ωστόσο, η ένταση δεν φαίνεται να αποκλιμακώνεται καθώς σήμερα σύμφωνα με καταγγελίες της ρωσικής πλευράς δυο στρατιωτικά ελικόπτερα της Ουκρανίας έπληξαν εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων στη ρωσική πόλη Μπελγκορόντ σήμερα αφού πέρασαν τα σύνορα των δύο εμπόλεμων χωρών εκτελώντας πτήση σε μικρό ύψος.

Στο μεταξύ, ο ρωσικός στρατός έχει σκοπό να συνεχίσει τη δραστηριότητά του και να εδραιώσει την παρουσία του σε ανατολικούς και νότιους τομείς της Ουκρανίας, ανέφερε το ουκρανικό γενικό επιτελείο σε ενημερωτικό δελτίο του νωρίς σήμερα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης