Ενέργεια

Ιωάννου (ENEX): Τα τρία κλειδιά για ταυτόχρονη πράσινη μετάβαση και φθηνή ενέργεια

Ιωάννου (ENEX): Τα τρία κλειδιά για ταυτόχρονη πράσινη μετάβαση και φθηνή ενέργεια
Η πορεία της χώρας στις ΑΠΕ κινείται σε καλά επίπεδα, σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου

Στις ΑΠΕ, την αποθήκευση ενέργειας και τις διασυνδέσεις με άλλες χώρες βρίσκονται σύμφωνα με Διευθύνοντα Σύμβουλο του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, Γ. Ιωάννου ,οι «τρεις παράγοντες κλειδιά για φθηνή ενέργεια».

Αυτό απάντησε σε ερώτηση που του ετέθη για το αν είναι εφικτή η γρήγορη πράσινη μετάβαση και η φθηνή ενέργεια, κατά τη διάρκεια του ESG Athens Symposium 2022 που διοργάνωσε η Palladian Conferences, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης.

«Στην Ελλάδα πάμε καλά στις ΑΠΕ, ήδη έχουμε πιάσει το 50% του στόχου για 2030 που είναι οι 12.000 MWh εγκατεστημένης ισχύος, υλοποιώντας ήδη τις 5.800 MWh» τόνισε για τις ΑΠΕ, συμπληρώνοντας ότι η αξιοποίηση πλωτών αιολικών όπως και υποδομών σε βραχονησίδες, θα μπορούσαν να δώσουν μεγάλη ώθηση.

76766.JPG


Για την αποθήκευση, σημείωσε ότι μπορεί να αξιοποιήσει σημαντικά τις ΑΠΕ, οι οποίες με τη σειρά της χαρακτηρίζονται από υψηλή μεταβλητότητα.  Στα νησιά μάλιστα, λόγω του κατάλληλου καιρού, αποθήκευση και ΑΠΕ θα εξασφάλιζαν την απαιτούμενη ενέργεια.

Για τις διασυνδέσεις με άλλες χώρες, επισήμανε ότι θα δώσουν μεγάλη ώθηση σ’ αυτή την κατεύθυνση, ξεχωρίζοντας ως ελπιδοφόρα τη διασύνδεση με την αφρικανική ήπειρο.

Τέλος, ο κ. Ιωάννου στάθηκε στη σημασία που έχει ο περιορισμός της ανάγκης για φυσικό αέριο, καθώς η μεγάλη εξάρτηση είχε ως αποτέλεσμα την έκρηξη των τιμών αλλά και στην αξιοποίηση όλων των εργαλείων μέσω του χρηματιστηρίου, που μπορούν να μειώσουν το ρίσκο και το κόστος για τα συμβόλαια στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης