Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Le Maire (Γάλλος ΥΠΟΙΚ) για Ρωσία: Άνθρακας και πετρέλαιο στο επίκεντρο των κυρώσεων

Le Maire (Γάλλος ΥΠΟΙΚ) για Ρωσία: Άνθρακας και πετρέλαιο στο επίκεντρο των κυρώσεων
Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι και τα 27 κράτη-μέλη είναι αποφασισμένα να ενισχύσουν τις κυρώσεις

«Είμαστε έτοιμοι να ενισχύσουμε τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Ο άνθρακας και το πετρέλαιο είναι μια πιθανότητα που θα συζητήσουμε», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Bruno Le Maire, προσερχόμενος σήμερα στο Συμβούλιο Ecofin που συνεδριάζει στο Λουξεμβούργο.

Ο Bruno Le Maire εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι και τα 27 κράτη-μέλη είναι αποφασισμένα να ενισχύσουν τις κυρώσεις, επισημαίνοντας ότι «το κλειδί» για την αποτελεσματικότητα των κυρώσεων είναι η ενότητα των «27».

Υπενθύμισε επίσης ότι ο Γάλλος Πρόεδρος Emmanuel Macron ξεκαθάρισε ότι είναι ανοιχτός στην επέκταση των κυρώσεων σε άνθρακα και πετρέλαιο. «Θα δούμε ποια είναι η θέση όλων των κρατών-μελών, αλλά νομίζω ότι είναι πιθανό να έχουμε ενότητα μεταξύ των 27 για τις νέες κυρώσεις», τόνισε ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών.

Πρόσθεσε ότι οι συζητήσεις θα γίνουν τις επόμενες ώρες, λέγοντας ότι η θέση της Γαλλικής προεδρίας είναι ξεκάθαρη: «είμαστε έτοιμοι να ενισχύσουμε τις κυρώσεις».

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης