Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Reuters: 4 δισ. ευρώ οι ετήσιες εισαγωγές άνθρακα της Ευρώπης

Reuters: 4 δισ. ευρώ οι ετήσιες εισαγωγές άνθρακα της Ευρώπης

Το ρωσικό μερίδιο των εισαγωγών θερμικού άνθρακα της ΕΕ είναι σχεδόν 70%

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την Τρίτη σαρωτικές νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης των εισαγωγών άνθρακα που, σύμφωνα με την Επιτροπή, ανέρχεται σε σχεδόν 4 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Η Ευρώπη ήταν ιστορικά σημαντικός εισαγωγέας ρωσικού άνθρακα, ιδιαίτερα θερμικού άνθρακα που χρησιμοποιείται στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο θερμικός άνθρακας αντιπροσωπεύει περίπου το 90% των συνολικών εξαγωγών άνθρακα της Ρωσίας, σύμφωνα με στοιχεία από την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ (EIA).

Ως μέρος των προσπαθειών για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, πολλές ευρωπαϊκές χώρες προσπάθησαν να μειώσουν την ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που παράγουν χρησιμοποιώντας άνθρακα, αλλά εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει περίπου το 15% του ευρωπαϊκού μίγματος ηλεκτρικής ενέργειας το 2021.

«Το ρωσικό μερίδιο των εισαγωγών θερμικού άνθρακα της ΕΕ είναι σχεδόν 70%. Η Γερμανία και η Πολωνία εξαρτώνται ιδιαίτερα από τον θερμικό άνθρακα από τη Ρωσία», δήλωσαν οι αναλυτές του Bruegel τον περασμένο μήνα.

Τα στοιχεία του Bruegel έδειξαν ότι το 67% των εισαγωγών θερμικού άνθρακα της Γερμανίας και το 81% των εισαγωγών θερμικού άνθρακα της Πολωνίας προήλθαν από τη Ρωσία το 2020.

Ανά τονάζ, η Γερμανία ήταν ο μεγαλύτερος εισαγωγέας ρωσικού άνθρακα στην Ευρώπη το 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία, με 12,8 εκατομμύρια τόνους.


ανθρακας_1.JPG



ανθρακας_2.JPG


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης