Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Bloomberg: Γιατί υποχωρούν οι τιμές φυσικού αερίου - Θερμοκρασία και εναλλακτικές λύσεις οι αιτίες

Bloomberg: Γιατί υποχωρούν οι τιμές φυσικού αερίου - Θερμοκρασία και εναλλακτικές λύσεις οι αιτίες
Η ΕΕ δεν σχεδιάζει να επιβάλει κυρώσεις για το πετρέλαιο ή το φυσικό αέριο προς το παρόν

Οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη υποχώρησαν καθώς οι μετεωρολογικές προβλέψεις και οι σταθερές προμήθειες αμβλύνουν ορισμένες ανησυχίες παρά την αβεβαιότητα σχετικά με τις μελλοντικές εξαγωγές από τη Ρωσία, σύμφωνα με το Bloomberg.

Συγκεκριμένα, η τιμή συμβολαίου TTF για τον Μάιο υποχωρεί 0,5% στα 108 ευρώ/MWh. Ο Ιούνιος διαπραγματεύεται στα 108,4 ευρώ/MWh.

Οι ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ομάδα των «Επτά» συντονίζονται για έναν νέο γύρο κυρώσεων στη Μόσχα. Η ΕΕ εξετάζει μια πρόταση για υποχρεωτική σταδιακή κατάργηση του άνθρακα από τη Ρωσία, αλλά δεν σχεδιάζει να επιβάλει κυρώσεις για το πετρέλαιο ή το φυσικό αέριο προς το παρόν.

Στο επίκεντρο οι ροές

Λόγω του γεγονότος ότι ο Vladimir Putin έχει δώσει εντολή για την πληρωμή των συμβολαίων φυσικού αερίου σε ρούβλια στις μη φιλικές χώρες, οι ροές βρίσκονται στο επίκεντρο. Οι επιπτώσεις αυτής της κίνησης εξακολουθούν να αξιολογούνται από μεγάλους ευρωπαίους αγοραστές, ενώ αρκετοί σχετικά μικροί καταναλωτές έχουν απορρίψει τη ρωσική ζήτηση, συμπεριλαμβανομένης της Λιθουανίας και της Δανίας.

Η Ρωσία είναι έτοιμη να μειώσει τις προμήθειες φυσικού αερίου στη Δανία εάν ο τοπικός αγοραστής Orsted δεν κάνει την επόμενη πληρωμή του σε ρούβλια, ανέφερε η εφημερίδα Borsen, επικαλούμενη τον πρεσβευτή της Ρωσίας στη χώρα. Αυτό στέλνει ένα άλλο ανησυχητικό μήνυμα στην ΕΕ -- η οποία θα χρειαστεί επιπλέον όγκους καυσίμου ακόμα και όταν έρθει η καλοκαιρινή περίοδος -- για να αναπληρώσει τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης αερίου πριν από τον επόμενο χειμώνα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης