Διεθνή

Προπομπός διχοτόμησης της Ουκρανίας η παραδοχή Zelensky ότι είναι απίθανη η ανακατάληψη Donbass - Κριμαίας

Προπομπός διχοτόμησης της Ουκρανίας η παραδοχή Zelensky ότι είναι απίθανη η ανακατάληψη Donbass - Κριμαίας
Η εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να αποτελέσει προπομπό για μια συνθήκη ειρήνης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας άπαξ και πέραν από το εδαφικό η Ουκρανία έχει εγκαταλείψει και το σχέδιο της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ διατηρώντας ουδετερότητα

Η διχοτόμηση της Ουκρανίας είναι μονόδρομος…είχαμε επισημάνει στις αρχές της ρωσικής στρατιωτικής εκστρατείας και από ότι φαίνεται... εμμέσως πλην σαφώς το αναγνωρίζει και η Ουκρανική κυβέρνηση.
Εδώ και καιρό έχει αναφερθεί διεξοδικά ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχοντας καταλάβει όλη την ανατολική ζώνη της Ουκρανίας, την ευρύτερη περιοχή του Donbass περιλαμβανομένων του Donetsk και Luhansk με κατεύθυνση νότια στην Μαριούπολη στην Αζοφική θάλασσα έως την Κριμαία και νοτιοδυτικά έως της Kherson (Χερσώνα) και το Mykolaiv ουσιαστικά έχουν διχοτομήσει την Ουκρανία.
Μπορεί να κινήθηκαν έως το Κίεβο βόρεια και ανατολικά της Ουκρανίας αλλά δεν ήταν ο στρατιωτικός στόχος το Κίεβο, είχε συμβολική σημασία όχι στρατηγική…
Δεν επέμειναν οι ρωσικές δυνάμεις ενώ αντιμετώπισαν και μια άκρως αποτελεσματική άμυνα από τον Ουκρανικό στρατό.
Στην πράξη όμως η ανατολική και νότια Ουκρανία, όλες οι ρωσώφωνες περιοχές βρίσκονται στον έλεγχο του ρωσικού στρατού.

Παραδοχή Zelensky

Η Ουκρανία είναι απίθανο να καταφύγει σε στρατιωτικά μέσα για να πάρει πίσω το Donbass και την Κριμαία ανέφερε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskyy.
«Η Ρωσία έχει το δικό της όραμα για το Donbass και η Ουκρανία έχει το δικό της.
Πιστεύω ότι δεν θα μπορέσουμε να συμφωνήσουμε σε όλα τα σημεία ταυτόχρονα.
Αυτό είναι αδύνατο, ακόμα κι αν έχουμε διαπραγματεύσεις».

Θα χάσουμε χιλιάδες Ουκρανούς στρατιώτες προειδοποιεί ο Zelensky 

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις θα μπορούσαν να χάσουν χιλιάδες στρατιώτες εάν προσπαθήσουμε να πάρουμε πίσω το Donbass και την Κριμαία, τις οποίες ο Zelensky ονόμασε «προσωρινά κατεχόμενα εδάφη».
Θα θέσει επίσης σε κίνδυνο τη γενική ασφάλεια της Ουκρανίας, καθώς οι μονάδες που μάχονται στο Donbass είναι το επίλεκτο τμήμα των ουκρανικών στρατευμάτων.

«Το κράτος μας χρειάζεται έναν ισχυρό στρατό.
Και αν θέλουμε να χάσουμε τους πιο ισχυρούς, τους πιο έμπειρους ανθρώπους επειδή «το θέλω τώρα», πρέπει να καταλάβουμε ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα επιστρέψουν σε εμάς και όχι σε δύο ή τρία χρόνια, αλλά τον ίδιο μήνα.
Όλοι οι στρατιωτικοί το γνωρίζουν και το σκέφτονται», διευκρίνισε. «Αυτή είναι μια πολύ σοβαρή ιστορία».


Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης