Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Borrell: Μέχρι αύριο (8/4) οι κυρώσεις στις εισαγωγές ρωσικού άνθρακα

Borrell: Μέχρι αύριο (8/4) οι κυρώσεις στις εισαγωγές ρωσικού άνθρακα
Η Gazprom ανακοίνωσε ότι συνεχίζει κανονικά την προμήθεια της ΕΕ με φυσικό αέριο μέσω των αγωγών στην Ουκρανία
Τη θέση πως η ΕΕ ενδέχεται να συμφωνήσει ένα πέμπτο πακέτο κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας, στο οποίο θα περιλαμβάνεται embargo στις εισαγωγές άνθρακα, ήδη από σήμερα Πέμπτη 8/4 ή αύριο Παρασκευή 9/4 διατύπωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Josep Borrell.

«Ίσως σήμερα το απόγευμα ή αύριο, το αργότερο» θα ανακοινωθούν τα μέτρα ανέφερε ο Borrell προσερχόμενος στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των κρατών – μελών του ΝΑΤΟ.
Σημειώνεται πως χθες ο Borrell υποστήριξε πως η ΕΕ έχει πληρώσει 35 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ρωσία για εισαγωγές ενέργειας από την έναρξη του πολέμου, τη στιγμή που έχει διαθέσει 1 δισεκατομμύριο ευρώ στην Ουκρανία σε εξοπλισμό και όπλα.

Aξίζει να σημειωθεί ότι με σημερινό του δημοσίευμα το Reuters αναφέρει ότι δεν έχει μέχρι στιγμή βρεθεί η λύση στη για την απαγόρευση της εισαγωγής άνθρακα. Αυτό ελέω ορισμένων τεχνικών ζητημάτων που αφορούν τα τρέχονται συμβόλαια.
 
Εν τω μεταξύ, η Gazprom ανακοίνωσε ότι συνεχίζει κανονικά την προμήθεια της ΕΕ με φυσικό αέριο μέσω των αγωγών στην Ουκρανία, αναφέροντας πως ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις που υπάρχουν.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης