Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Συνάντηση Ντράγκι - Ρούτε για το ευρωπαϊκό πλαφόν στην τιμή φυσικού αερίου

Συνάντηση Ντράγκι - Ρούτε για το ευρωπαϊκό πλαφόν στην τιμή φυσικού αερίου

Χρειάζονται μόνιμες λύσεις, οι οποίες να περιορίσουν την τιμή της ενέργειας υπογράμμισε ο Ιταλός πρωθυπουργός

 

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι συναντήθηκε σήμερα στη Ρώμη με τον Ολλανδό ομόλογό του Μαρκ Ρούτε. Κύριο θέμα συζήτησης, ήταν η πρόταση για υιοθέτηση ευρωπαϊκού πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου. «Είναι η μόνη εναλλακτική στην επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό αέριο, εμείς και άλλες χώρες θεωρούμε ότι είναι η ενδεδειγμένη οδός», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός. Πρόσθεσε, παράλληλα, ότι ο Ρούτε προχώρησε σε «άνοιγμα», λέγοντας πως το θέμα θα εξετασθεί χωρίς κανενός είδους προκατάληψη.

«Το θέμα αυτό δεν πρέπει να μετατραπεί σε ιδεολογική αντιπαράθεση ανάμεσα σε όσους τάσσονται υπέρ και σε εκείνους που δεν επιθυμούν το συγκεκριμένο μέτρο. Θα το εξετάσουμε σε βάθος και, αν τα οφέλη ξεπερνούν τα προβλήματα, δεν θα είμαστε αρνητικοί λόγω προκατάληψης», είπε ο Ολλανδός πρωθυπουργός. «Στο θέμα της ενέργειας και στην οικονομική πολιτική, στην Ευρώπη πρέπει να ξαναβρούμε το ίδιο πνεύμα που επικράτησε κατά την αντιμετώπιση της πανδημίας. Χρειάζονται μόνιμες λύσεις, οι οποίες να περιορίσουν την τιμή της ενέργειας»», υπογράμμισε ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός.

«Σε ό,τι αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία, συμφωνώ απόλυτα με τον Μάριο Ντράγκι. Θα συνεχίσουμε να βοηθούμε και να στηρίζουμε την Ουκρανία και θεωρούμε ότι για τον σκοπό αυτό οι κυρώσεις είναι βασικής σημασίας», υπογράμμισε ο Ρούτε. Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, τέλος, απάντησε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο χαρακτήρισε «χωρίς αιδώ» τις ιταλικές κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας.
«Χωρίς αιδώ είναι μόνον οι σφαγές που βλέπουμε κάθε ημέρα», δήλωσε ο Ντράγκι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης