Ενέργεια

Baker Hughes: Αυξήθηκαν οι εξέδρες πετρελαίου και φυσικού αερίου

Baker Hughes: Αυξήθηκαν οι εξέδρες πετρελαίου και φυσικού αερίου
Ο αριθμός των εξέδρων πετρελαίου και φυσικού αερίου αυξήθηκε κατά 16 σε 689 την εβδομάδα έως τις 8 Απριλίου, το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2020,

Οι αμερικανικές εταιρείες ενέργειας πρόσθεσαν την περασμένη εβδομάδα εξέδρες πετρελαίου και φυσικού αερίου για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, καθώς η κυβέρνηση επιδιώκει περισσότερη παραγωγή για να βοηθήσει τους συμμάχους της να απογαλακτιστούν από το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Ο αριθμός των εξέδρων πετρελαίου και φυσικού αερίου, ένας πρώιμος δείκτης της μελλοντικής παραγωγής, αυξήθηκε κατά 16 σε 689 την εβδομάδα έως τις 8 Απριλίου, το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2020, ανακοίνωσε η εταιρεία ενεργειακών υπηρεσιών Baker Hughes Co την Παρασκευή.
Ο συνολικός αριθμός εξέδρων ανέρχεται σε 257 εξέδρες, ή 59%, σε σχέση με αυτήν την περίοδο πέρυσι.

Οι εξέδρες άντλησης πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 13 στις 546 αυτή την εβδομάδα, το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2020, ενώ οι εξέδρες φυσικού αερίου αυξήθηκαν τρεις στις 141, το υψηλότερο από τον Οκτώβριο του 2019.

Περισσότερες από τις μισές εξέδρες πετρελαίου των ΗΠΑ βρίσκονται στον σχιστολιθικό πεδίο Permian στο Δυτικό Τέξας και στο ανατολικό Νέο Μεξικό, όπου οι συνολικές μονάδες αυτή την εβδομάδα αυξήθηκαν κατά εννέα στις 332, το μεγαλύτερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2020. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη εβδομαδιαία αύξηση στη λεκάνη από τον Ιανουάριο του 2021.

Παρόλο που ο αριθμός των γεωτρήσεων έχει ανέβει για 20 συνεχόμενους μήνες έως τον Μάρτιο, οι εβδομαδιαίες αυξήσεις ήταν κυρίως μονοψήφιες και η παραγωγή πετρελαίου εξακολουθεί να είναι πολύ κάτω από τα επίπεδα ρεκόρ πριν από την πανδημία, καθώς πολλές εταιρείες επικεντρώνονται περισσότερο στην επιστροφή χρημάτων στους επενδυτές και στην πληρωμή μείωση του χρέους αντί για τόνωση της παραγωγής.

Η παραγωγή αργού στις ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθεί από 11,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) το 2021 σε 12,0 εκατομμύρια bpd το 2022 και 13,0 εκατομμύρια bpd το 2023, σύμφωνα με ομοσπονδιακά στοιχεία ενέργειας. Αυτό συγκρίνεται με το ρεκόρ 12,3 εκατομμυρίων bpd το 2019.

Αύξηση δαπανών

Ωστόσο, με τις τιμές του πετρελαίου να έχουν αυξηθεί περίπου 29% μέχρι στιγμής φέτος μετά την εκτίναξη 55% το 2021, ένας αυξανόμενος αριθμός ενεργειακών εταιρειών ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αυξήσει τις δαπάνες για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το 2022 μετά τη μείωση των δαπανών γεώτρησης και ολοκλήρωσης το 2019 και το 2020 .
Η αύξηση των δαπανών το 2021, ωστόσο, ήταν μικρή και μεγάλο μέρος της προοριζόταν για την ολοκλήρωση γεωτρήσεων που είχαν ανοίξει στο παρελθόν, γνωστά στον κλάδο ως γεωτρήσεις μη ολοκληρωμένες (DUC).

Οι αναλυτές είπαν ότι η βιομηχανία πρέπει να ανοίξει νέα πηγάδια στο μέλλον επειδή ο αριθμός των διαθέσιμων DUC μειώνεται γρήγορα.
«Το ανεπτυγμένο (αλλά) μη ολοκληρωμένο απόθεμα βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα», ανέφεραν σε σημείωμά τους αυτή την εβδομάδα αναλυτές της τράπεζας Mizuho. «Αναμένουμε ότι η δραστηριότητα γεώτρησης θα συνεχίσει να αυξάνεται αργά στη Permian, ενώ οι υψηλές τιμές δίνουν κίνητρα για τη συνεχή μείωση του ήδη χαμηλού αποθέματος (DUC)», δήλωσαν οι αναλυτές της Mizuho.

Η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ ανέφερε σε πρόσφατη έκθεση ότι ο αριθμός των DUC που έχουν απομείνει στις μεγαλύτερες λεκάνες σχιστολιθικού μειώθηκαν τον Φεβρουάριο σε μόλις 4.372, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2013.


www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης