Τελευταία Νέα

Διεθνή πρώτη παρουσίαση της νέας μοναδικής, καινοτόμου Ελληνικής λύσης nvbird(R)️

Διεθνή πρώτη παρουσίαση της νέας μοναδικής, καινοτόμου Ελληνικής λύσης nvbird(R)️

Διεθνής πρώτη παρουσίαση της νέας μοναδικής, καινοτόμου Ελληνικής λύσης nvbird®️ - offshore, αποκλειστικά για θαλάσσια αιολικά πάρκα

Εν μέσω της νέας πραγματικότητας όπως αυτή διαμορφώνεται από τις τελευταίες γεωπολιτικές εξελίξεις και της αναστάτωσης που έχει προκαλέσει στην ενεργειακή αγορά η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία,  πραγματοποιήθηκε η Πανευρωπαϊκή έκθεσηWindEurope ANNUAL EVENT 2022 Bilbao, με τίτλο “Europe needs energy security more than ever”  από την  WindEurope (Πανευρωπαϊκός Σύνδεσμος για την Αιολική Ενέργεια), μεταξύ 5 και 7 Aπριλίου 2022 στο Μπιλμπάο της Ισπανίας.

Το παρών στην έκθεση έδωσε και η πολυβραβευμένη Ελληνική start up υψηλής τεχνολογίας nvisionist που ειδικεύεται σε εφαρμοσμένες λύσεις ψηφιακής τεχνολογίας, με βάση την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) και τη Μηχανική Μάθηση, η οποία και παρουσίασε για πρώτη φορά διεθνώς τη νέα καινοτόμο ολοκληρωμένη λύση της nvbird®️ -  offshore, αποκλειστικά για θαλάσσια αιολικά πάρκα. Στο πλαίσιο της συνεδριακής ενότητας με θέμα «Technology for mitigating and ensuring positive biodiversity impacts» και διακεκριμένους ομιλητές και συμμετέχοντες κορυφαίων Ευρωπαϊκών εταιριών της Αιολικής ενέργειας, ερευνητικών ομάδων και περιβαλλοντολογικών οργανώσεων ο CEO της nvisionist, κ. Tάσος Αλέφαντος, στο πλαίσιο της ομιλίας του παρουσίασε την τεχνολογική πρωτοπορία του συστήματος nvbird®️ - offshore. Η νέα ολοκληρωμένη λύση της nvisionist είναι μοναδική και ξεχωρίζει για την καινοτομία της καθώς είναι ειδικά σχεδιασμένη για ανεμογεννήτριες τοποθετημένες σε θαλάσσια Αιολικά πάρκα,  ελαχιστοποιώντας τις εσφαλμένες ακινητοποιήσεις τους, αυξάνοντας στο μέγιστο την παραγωγικότητα τους, ενώ ταυτόχρονα προφυλάσσει τα σπάνια πτηνά από την πρόσκρουση στις ανεμογεννήτριες. Με άλλα λόγια προσφέρει υπεραξία στην αιολική ενέργεια μεγιστοποιώντας την παραγωγικότητα και το περιβαλλοντικό όφελος. Η τεχνογνωσία και η καινοτομία που ενσωματώνονται στο nvbird®️ αποτελούν πλέον σημαντική παράμετρο για την επιτάχυνση της ανάπτυξης των Αιολικών πάρκων παγκοσμίως, προστατεύοντας ταυτόχρονα το περιβάλλον και τα  οικοσυστήματα.

Όπως επιβεβαιώθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης, η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι να μην κάνει άλλες ρωσικές εισαγωγές ενέργειας ως το 2030 και επιθυμεί να επιταχύνει την ενεργειακή της μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο να αυξηθεί η αιολική ενέργεια από 190 GW όπου είναι σήμερα, σε 480 GW έως το 2030, ώστε να έχει λιγότερη εξάρτηση από τα εισαγόμενα ορυκτά καύσιμα σύμφωνα με το σχέδιο REPowerEU. Καθώς η Ευρώπη επιδιώκει μια νέα ενεργειακή πολιτική, με λιγότερη εξάρτηση από τα εισαγόμενα ορυκτά καύσιμα και στοχεύει σε μια επιταχυνόμενη μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κοινό τόπο συζήτησης όλων των συμμετεχόντων στη φετινή Έκθεση αποτέλεσαν οι μέθοδοι, η στρατηγική, οι ευκαιρίες αλλά και οι προτάσεις και πρακτικές (θέσεις εργασίας, τοπικές κοινωνίες, οικονομικό αποτύπωμα, κ.α.) ώστε να επιτευχθεί όσο το δυνατόν πιο άμεσα η ενεργειακή μετάβαση στην οποία στοχεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν οι τελευταίες καινοτόμες λύσεις υψηλής τεχνολογίας αλλά και εξελίξεις παγκοσμίως που αφορούν στην Αιολική Ενέργεια και την τάχιστη Ευρωπαϊκή ενεργειακή μετάβαση.

Την έκθεση της WindEurope Bilbao 2022 Europe needs energy security
more than ever” εγκαινίασε ο Βασιλιάς της Ισπανίας, Φίλλιπος VI μαζί με τον πρόεδρο της βασκικής κυβέρνησης, ενώ παρακολούθησαν κορυφαία κυβερνητικά στελέχη Ευρωπαϊκών χωρών, Αξιωματούχοι των Ευρωπαϊκών Θεσμών, εκπρόσωποι κλαδικών φορέων και οργανισμών, εκπρόσωποι και ειδικοί της παγκόσμιας αγοράς τεχνολογίας, εκπρόσωποι των σημαντικότερων επιχειρήσεων του κλάδου της ενέργειας καθώς και άλλων κλάδων της οικονομίας.
Στην έκθεση συμμετείχαν περισσότερες από 330 εταιρείες και παρευρέθηκαν περισσότεροι από 9.000 επισκέπτες από όλη την Ευρώπη, επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες των διοργανωτών και αναδεικνύοντας τη σπουδαιότητα της άμεσης επιτάχυνσης της στροφής της Ευρώπης προς την αιολική ενέργεια.

 www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης