Διεθνή

Επικίνδυνη κλιμάκωση: Πλήγμα για την Ρωσία η καταστροφή του Moskva από έκρηξη ή από Ουκρανούς

Επικίνδυνη κλιμάκωση: Πλήγμα για την Ρωσία η καταστροφή του Moskva από έκρηξη ή από Ουκρανούς
Καταστράφηκε η ναυαρχίδα της Ρωσίας στην Μαύρη Θάλασσα Moskva από έκρηξη ή από Ουκρανικούς πυραύλους Neptune

Ο πόλεμος στην Ουκρανία κλιμακώνεται επικίνδυνα καθώς ο Zelensky ο πρόεδρος της Ουκρανίας ζητάει βαρύ οπλισμό για να αντιμετωπίσει τις ρωσικές δυνάμεις στο Donbass και στην νότια Ουκρανία όπου οι ρωσικές δυνάμεις έχουν επιτύχει σημαντικά κέρδη στο έδαφος.

Την ίδια στιγμή η καταστροφή του ρωσικού πλοίου Moskva από τα σημαντικότερα στην Μαύρη Θάλασσα και με εμπλοκή στον πόλεμο στην Ουκρανία αποτελεί πλήγμα για την Ρωσία.

Οι Ουκρανοί υποστηρίζουν ότι το ρωσικό πολεμικό πλοίο Moskva χτυπήθηκε από δύο πυραύλους Neptune Anti-Ship, ωστόσο η Ρωσία αναφέρει ότι η καταστροφή του πλοίου συνέβη από έκρηξη που σημειώθηκε σε πυρομαχικά και ότι οι 500 ναύτες και το πλήρωμα έγκαιρα εκκενώθηκε.

Την ίδια στιγμή οι ρωσικές δυνάμεις έχουν τελειώσει με την Μαριούπολη και παρά την προπαγάνδα ότι οι ουκρανικές δυνάμεις αντιστέκονται στην πραγματικότητα οι ρώσοι κατέλαβαν το εργοστάσιο μετάλλων llyich και μόνο το εργοστάσιο Azovstal έχει απομείνει….

Οι αναφορές των ρώσων ότι συνέλαβαν ουκρανούς στρατιώτες είναι αληθείς αλλά ίσως όχι 1026 της 36ης Ταξιαρχίας πεζοναυτών, ο πραγματικός αριθμός είναι μικρότερος.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να συγκεντρώνουν εξοπλισμό και μονάδες στο Donetsk και Luhansk αλλά και στο Kharkiv και Izyum αλλά για την ώρα δεν φαίνεται να σχεδιάζουν κάποια μεγάλη επίθεση…

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης