Τελευταία Νέα
Ενέργεια

«Παράθυρο» Σταϊκούρα για επέκταση και διεύρυνση της επιδότησης καυσίμων

«Παράθυρο» Σταϊκούρα για επέκταση και διεύρυνση της επιδότησης καυσίμων
Από τις αντοχές του προϋπολογισμού θα εξαρτηθεί η πορεία των μέτρων

Την επέκταση και διεύρυνση της επιδότησης καυσίμων, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σημειώνοντας πως αυτή και την επόμενη κυρίως εβδομάδα θα υπάρχει συνολική καταβολή στο πορτοφόλι του πολίτη άνω των 500 εκατ. ευρώ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι «πιθανότατα θα πρέπει να επεκταθεί και να διευρυνθεί το επόμενο διάστημα η επιδότηση καυσίμων και θα πρέπει να συνεχιστεί η κάρτα. Το πώς θα γίνει θα είναι συνάρτηση των αναγκών, των δυνατοτήτων και των προτεραιοτήτων που θα θέσει ο πρωθυπουργός», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Αναφέρομαι στην επιταγή ακρίβειας των 200 ευρώ, στους αγρότες και κτηνοτρόφους που θα πάρουν περίπου 47 εκατ. ευρώ, δηλαδή το 2% του τζίρου του 2021, στους οδηγούς ταξί και στην επιδότηση των καυσίμων που θα δοθεί μέσω της πλατφόρμας που θα ανοίξει τις επόμενες μέρες. Και αφήνω στην άκρη τα 640 εκατ. ευρώ επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος», επισήμανε. Σημείωσε δε ότι η βοήθεια θα συνεχιστεί και τον Μάιο, επισημαίνοντας ότι «το ποια θα είναι θα το δούμε».

Ερωτηθείς αν εξετάζεται αλλαγή της μεθόδου, με απευθείας καταβολή μετρητών στον κόσμο ή επιβολή πλαφόν στην τιμή της χονδρικής ενέργειας στο ρεύμα, απάντησε ότι «εξετάζονται τα πάντα και θα συζητηθούν σε κεντρικό επίπεδο από τον πρωθυπουργό».Μάλιστα, τόνισε ότι οι παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν, θα εξαρτηθούν από τις αντοχές του προϋπολογισμού, τις ανάγκες και τι πρέπει να κάνουμε το επόμενο διάστημα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης