Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Άνοδος πάνω από 2% για το πετρέλαιο - Στα 111 δολ. το brent, στα 106 δολ. το αργό

Άνοδος πάνω από 2% για το πετρέλαιο - Στα 111 δολ. το brent, στα 106 δολ. το αργό

Ανησυχία από το ενδεχόμενο η ΕΕ να απαγορεύσει σταδιακά τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου

 

Οι τιμές του πετρελαίου κινήθηκαν υψηλότερα μετά από μια πρόωρη πτώση την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές κάλυψαν θέσεις πώλησης ενόψει του Σαββατοκύριακου και με την είδηση ​​ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ενδέχεται να απαγορεύσει σταδιακά τις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Brent  έκλεισαν 2,68%, στα 111,70 δολάρια το βαρέλι. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του West Texas Intermediate των ΗΠΑ έκλεισαν με άνοδο 2,29% στα 106,95 δολάρια το βαρέλι.

Και τα δύο συμβόλαια κατέγραψαν το πρώτο εβδομαδιαίο κέρδος για τον Απρίλιο. Για αρκετές εβδομάδες, οι τιμές ήταν οι πιο ασταθείς από τον Ιούνιο του 2020.

Οι New York Times ανέφεραν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση κινείται προς την υιοθέτηση μιας σταδιακής απαγόρευσης του ρωσικού πετρελαίου, για να δώσει στη Γερμανία και σε άλλες χώρες χρόνο να κανονίσουν εναλλακτικούς προμηθευτές.

Εναλλακτικές πηγές

Μια σταδιακή απαγόρευση θα ανάγκαζε τους ευρωπαίους αγοραστές "να αναζητήσουν εναλλακτικές πηγές, ορισμένες από τις οποίες στο εγγύς μέλλον αντιμετωπίζονται από τις απελευθέρωση στρατηγικών αποθεμάτων, αλλά στο μέλλον θα απαιτηθούν περισσότερες προμήθειες που θα βγουν από το έδαφος", δήλωσε ο Andrew Lipow. είπε η Lipow Oil Associates στο Χιούστον.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας είχε προειδοποιήσει την Τετάρτη ότι περίπου 3 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως ρωσικού πετρελαίου θα μπορούσαν να κλείσουν από τον Μάιο και μετά λόγω κυρώσεων ή λόγω οικειοθελούς αποφυγής αγοραστών από ρωσικά φορτία.

Μεγάλοι παγκόσμιοι εμπορικοί οίκοι σχεδιάζουν να περιορίσουν τις αγορές αργού και καυσίμων από τις ελεγχόμενες από το κράτος ρωσικές εταιρείες πετρελαίου τον Μάιο, ανέφερε το Reuters.

Το υπουργείο Ενέργειας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι περιορίζει την πρόσβαση στα στατιστικά του σχετικά με την παραγωγή και τις εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Το εμπόριο θα συνέχιζε να είναι «κάπως νευρικό» καθώς ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας συνεχίζεται και καθώς οι χώρες εξετάζουν την απαγόρευση των ρωσικών προμηθειών, δήλωσε ο αναλυτής της Price Futures Group, Phil Flynn.
Οι traders προσάρμοσαν επίσης τη θέση τους, καθώς τα δικαιώματα προαίρεσης αργού στις ΗΠΑ τον Μάιο λήγουν την Πέμπτη.

Παραγωγή

Οι προβλέψεις για την παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ αναθεωρούνται προς τα πάνω, παρά τους περιορισμούς στην εφοδιαστική αλυσίδα, καθώς οι υψηλότερες τιμές προκαλούν περισσότερη δραστηριότητα γεωτρήσεων και ολοκλήρωσης γεωτρήσεων, σύμφωνα με ειδικούς του κλάδου.

Οι εξέδρες πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά δύο, φτάνοντας τις 548 αυτή την εβδομάδα, το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2020, ανέφερε σε έκθεσή της η εταιρεία ενεργειακών υπηρεσιών Baker Hughes.

Η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ ανέφερε την Τετάρτη ότι τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά περισσότερα από 9 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, εν μέρει λόγω των εκλύσεων από στρατηγικά αποθέματα.


wwww.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης