Ενέργεια

Νόβακ: Aρκετοί αγοραστές συμφωνούν να πληρώσουν σε ρούβλια για το ρωσικό αέριο

Νόβακ: Aρκετοί αγοραστές συμφωνούν να πληρώσουν σε ρούβλια για το ρωσικό αέριο

Η Αρμενία έχει ήδη προχωρήσει σε πληρωμές σε ρούβλια

 

Αρκετοί αγοραστές ρωσικού φυσικού αερίου συμφώνησαν να στραφούν σε πληρωμές σε ρούβλια, δήλωσε την Παρασκευή ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ σύμφωνα με το Reuters.

«Αναμένουμε την απόφαση (να στραφούμε σε ρούβλια) από άλλους εισαγωγείς», πρόσθεσε, σε σχόλια που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό του υπουργείου. Δεν αποκάλυψε την ταυτότητα των πελατών που είχαν ήδη αλλάξει το νόμισμα πληρωμής.

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι οι αγοραστές ρωσικού φυσικού αερίου από «μη φιλικές» χώρες θα πρέπει να πληρώσουν σε ρούβλια, μια κίνηση που απέρριψαν οι αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του καθεστώτος κυρώσεων του μπλοκ κατά της Μόσχας.

Προειδοποιήσεις Πούτιν

Ο Πούτιν έχει προειδοποιήσει την Ευρώπη ότι κινδύνευει να μειώσει τις προμήθειες φυσικού αερίου εκτός και αν πληρώσει σε ρωσικό νόμισμα, καθώς επιδιώκει να αντιδράσει για τις κυρώσεις, που επιβλήθηκαν.

Τον Μάρτιο, πρότεινε στους αγοραστές ενέργειας να ανοίξουν λογαριασμούς στη Gazprombank, όπου οι πληρωμές σε ευρώ ή δολάρια θα μετατρέπονταν σε ρούβλια.

Η Αρμενία πραγματοποίησε πολλές πληρωμές για προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου σε ρούβλια, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας της Βάγκαν Κερομπιάν σε συνέντευξή της στο ρωσικό μέσο ενημέρωσης RBC την Παρασκευή.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Peter Szijjarto δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Ουγγαρία σχεδιάζει να πληρώσει για το ρωσικό αέριο σε ευρώ μέσω της Gazprombank.

wwww.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης